18. ledna 2014 • 05:30

Fotbalové šlágry už zadarmo neuvidíte, liga míří na placenou stanici

Autor: fot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volně přístupné televizní přenosy z české ligy? Od nové sezony zřejmě minulost. Podle informací deníku Insider se v následujících čtyřech ročnících pojede podle schématu: hit kola na placeném kanále, další zápasy na stanicích, jejichž signál je volně přístupný.



Nový kontrakt na televizní práva, který je údajně před podpisem a má je získat firma Pragosport, by měl ligovým klubům přinést víc financí než doposud.

Podle odhadů by čtyřletá varianta měla mít hodnotu kolem půl miliardy korun (480–540 milionů korun). Zatímco nyní do klubů nejvyšší soutěže teče ročně včetně příjmů od sponzorů 175 milionů korun, v případě uzavření čtyřleté smlouvy by to mělo být i se sponzorskými penězi až 200 milionů za rok. Tedy nárůst o 25 milionů.

Kontrakt s Pragosportem by se měl uzavřít do konce ledna. STES, dceřiná společnost fotbalové asociace, je prý s firmou známého „bafuňáře“ Jaroslava Vacka (spolupracovník bývalých svazových bossů Františka Chvalovského a Vlastimila Košťála) na podmínkách smlouvy domluvena.

Konkurentem Pragosportu byla londýnská firma MP&Silva, její nabídka však byla shledána méně zajímavou. Podle Insideru zájmy MP&Silva hájil Jindřich Rajchl, který za „vlády“ Ivana Haška zastával funkci místopředsedy FAČR.

„Myslím, že k podpisu dojde brzy,“ tvrdí Vacek. Pokud se tento scénář naplní, získá Pragosport práva nejen pro televize, nýbrž i audiovizuální práva na šíření prostřednictvím internetu a po mobilních aplikacích.

Na kterém placeném kanálu by se měly zápasy vysílat? Pravděpodobně na Digi Sportu. Zástupci této stanice však záležitost nechtějí v současné době komentovat.

Pokud dojde k dohodám mezi STESem a Pragosportem a následně mezi Pragosportem a Digi Sportem, bude se česká nejvyšší soutěž poprvé v její historii vysílat na ryze placeném kanálu. Už nyní ji přenáší i placený Nova Sport, ovšem skutečnost je taková, že přenosy souběžně běží na volně přístupné stanici Fanda.

Digi Sport by měl mít právo první volby, tudíž vždy sáhne po nejatraktivnějším utkání. Je tedy jasné, že derby „S“ nebo zápasy Plzně se Spartou „zadarmo“ k vidění nebudou.

Jasno by mělo být během následující dnů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud