iSport.cz
14. dubna 2014 • 10:40

Slavia byla podělaná už v tunelu. Ale ryba smrdí od hlavy, říká Zelenka

Autor: iSport.cz, Pavel Kalouš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do fotbalové Slavie se po derby se Spartou (0:3) ostře opřeli i její bývalí hráči. Ti nechápou přestupovou politiku klubu ani neustálé změny trenérů. „Ryba smrdí od hlavy,“ upozorňuje třeba bývalý útočník červenobílých Luděk Zelenka.



„Viděl jsem na hráčích Slavie, že měli ze soupeře strach, prohrávali už v tunelu cestou na hřiště. Slavia byla podělaná a zbabělá,“ dodává ostře Zelenka.

„Vedení Slavie si myslí, že pomůže, když bude neustále měnit trenéry, ale problém je spíš slabý kádr. Místo jeho systematického tvoření se spíš jen stále lepí hráči, kteří jsou zrovna k dispozici. Takže je tam několik hráčů, kteří ani nemají na ligu,“ připomíná internacionál Luboš Kubík.

Sešívaná realita bolí i Františka Cipra, trenéra, který klub před osmnácti lety dovedl k titulu. „Třikrát jsem se Slavií skončil druhý a lidé mi vyčítali, že je to špatně, ale teprve tohle je katastrofa. Oni se samozřejmě nakonec zachrání, ale tragédie je, že se vůbec v souvislosti se Slavií bavíme o sestupu,“ kroutí hlavou.

Černý: Chtěli jsme bod, nebo si aspoň zvednout sebevědomí. Nevyšlo ani jedno
Video se připravuje ...

Názory expertů o tom, že ve Slavii místo pohody vládne spíš strach a chaos, jen podtrhla sestava v derby proti Spartě. Z té by měl zamotanou hlavu možná i nejeden „bludný Holanďan“. Ve středu obrany útočník a záložník, na krajích zálohy obránci, v útoku záložník.

A do toho nezvyklý systém, při kterém se do obranné řady stahovalo šest hráčů. „Ryba smrdí od hlavy. Když není pořádně jasné, komu klub patří, vzniká kolem něj nejistota, kvůli které vypadají bezprizorní i hráči na hřišti. Slavia bude mít ještě hodně starostí,“ varuje Zelenka.

Fanoušek Slavie při derby si se zákazem pyrotechniky hlavu nelámal
Fanoušek Slavie při derby si se zákazem pyrotechniky hlavu nelámal

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud