28. června 2013 • 13:58

Štípka vyštípal Petržela. Mladý talent bude hostovat v Boleslavi

Autor: jon, koš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň kvůli nabitému kádru "obětovala" Davida Štípka. Rychlík s velkým potenciálem doplatil na velkou konkurenci na pravém kraji zálohy. Západočeský klub hráče uvolnil půlroční na hostování do Mladé Boleslavi. Plzeň zároveň uzavřela kádr pro zahraniční soustředění do Rakouska.



„David je fotbalista s velkou perspektivou, od kterého si Viktoria hodně slibuje. V tuto chvíli, v realitě velké konkurence v ofenzivních řadách Plzně, by však David pravděpodobně neměl odpovídající herní vytížení," vysvětlil krok ohledně Štípka generální manažer Plzně Adolf Šádek.

"Při volbě týmu pro jeho hostování jsme přihlédli jednak ke kvalitě a hernímu projevu Boleslavi, a také i k přání samotného hráče,“ dodal Šádek.

Západočeši odehrají v pátek od 18:00 přípravný duel se Sokolovem. Půjde o poslední utkání před odjezdem na herní kemp do Rakouska. Trenér Pavel Vrba už ale dopředu zúžil kádr.

„V tuto chvíli jsou pohyby v kádru ukončeny. Je možné, že další změny proběhnou během rakouského pobytu nebo těsně po návratu týmu z Westendorfu, nicméně v principu do Tyrolska odjede kádr, se kterým bude trenér Vrba počítat do soutěžních zápasů,“ řekl k aktuálním informacím tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Jaké změny kromě hostování Štípka tedy úřadující mistr hlásí? Martin Fillo, se zapojí do tréninku v anglickém celku Brentford F.C. Ten hraje třetí nejvyšší anglickou soutěž. 

„Martin se zapojí do tréninků Brentfordu na jejich soustředění v Rakousku, o formě jeho případného působení v Anglii se bude jednat v následujících dnech. O Martina velmi stojí trenér anglického celku, který měl možnost jej vést během společného působení v norském Stavangeru,“ řekl Šádek.

Dvojice mladých fotbalistů Aleš Mandous a Matěj Kyndl se zapojí do tréninku v druholigových Bohemians Praha.

„Situace je stejná jako u Martina Filla – hráči se v tuto chvíli zapojí do tréninku s týmem, Viktoria bude s pražským celkem jednat o možném působení obou odchovanců v následující sezoně,“ doplnil Šádek s tím, že jedinou formou působení těchto mladých fotbalistů mimo Plzeň by bylo hostování.

Kádr Plzně pro soustředění v Rakousku
Brankáři: Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Roman Pavlík.

Obránci:
David Limberský, Radim Řezník, Marián Čišovský, Václav Procházka, Lukáš Hejda, Matěj Končal, Ondřej Chocholoušek.

Záložníci: František Rajtoral, Milan Petržela, Marek Hanousek, Pavel Horváth, Michal Ďuriš, Jakub Hora, Vladimír Darida, Tomáš Hořava, Jan Kovařík, Daniel Kolář, Mladen Veselinovič.

Útočníci: Stanislav Tecl, Marek Bakoš, Tomáš Wágner, Michael Krmenčík.

Páteční přípravné utkání budeme sledovat na iSport.cz ONLINE.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 6. • 18:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
2:1
ONLINE
28. června
18:00
FK Baník Sokolov
FK Baník Sokolov
Góly

Domácí: 25. Darida, 75. Krmenčík

Hosté: 53. Hrubý

Sestavy

Domácí: I. pol. Pavlík – Kovařík, Procházka, Hejda, Řezník – Darida, Hořava – Ďuriš, Kolář, Petržela – Wágner II. pol. Kozáčik – Končal, Čišovský, Chocholoušek, Rajtoral – Hrošovský, Hanousek – Krmenčík, Veselinovič, Hora – Tecl

Hosté: Krbeček – Jankovský (Hrubý), Gegič, Tůma (Hruška), Blažek (Vonášek) – Šrom, Vrtělka (Ivasko), Čada (Holub), Vaněček – Kobylík (Šamánek) – Jurdík (Mandula)

Rozhodčí

Stadion

Tréninkový areál v Luční

Lídři plzeňských šampionů fotbalista Pavel Horváth a hokejista Martin Straka čepovali na mistrovských oslavách pivo. Fanoušky potěšili i mistrovskými poháry
Lídři plzeňských šampionů fotbalista Pavel Horváth a hokejista Martin Straka čepovali na mistrovských oslavách pivo. Fanoušky potěšili i mistrovskými poháry

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud