Jan Malý
14. června 2014 • 19:31

Nasázel víc gólů než Drogba, sestavu ale Bony jistou nemá. Spíš naopak

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 3:00 | Říká, že účast na světovém šampionátu v Brazílii je pro něj víc než sen. Je ale otázkou, do jaké míry si na něm útočník Pobřeží slonoviny Bony Wilfried zahraje. Střelec, který se do angažmá v západní Evropě odpíchl ve Spartě, totiž v národním týmu své rodné země bojuje s tvrdou konkurencí. Trenér afrického týmu Sabri Lamouchi má dost možností, jak kvalitně sestavit útok svého mužstva.



Ačkoliv Bony Wilfried vykazoval ze všech útočníků Pobřeží slonoviny v uplynulé sezoně ve svém klubu nejlepší formu, odehrál z nich nejvíce zápasů a vstřelil nejvíce gólů, místo v základní sestavě národního týmu nemá jisté. Ba naopak. Bývalý útočník Sparty má v reprezentaci „slonů“ spíš pozici náhradníka.

Speciál iSport.cz k fotbalovému MS najdete ZDE »

Trenér ambiciózního afrického týmu Sabri Lamouchi má totiž kromě Bonyho do útočné formace k ruce Didiera Drogbu, Salomona Kaloua, Gervinha a Giovanniho Sia. Lamouchi proto apeluje na soudržnost celého týmu.

VIDEO: Trénink fotbalistů Pobřeží slonoviny

„Nepřijel jsem na mistrovství světa s třiadvaceti hráči na prázdniny, chceme uspět. Pobřeží slonoviny má více individualit, není jednoduché sestavit mužstvo tak, aby šlapalo. Ale je to nezbytné. Nikdo z trenérů přede mnou se neodvážil posadit na lavičku Drogbu nebo Kolo Tourého. Já to udělal loni na Poháru afrických národů proti Tunisku a vyhráli jsme 3:0. Všichni musejí chápat, že úspěch týmu je prvotní,“ řekl Lamouchi v rozhovoru pro francouzský magazín France Football.

Bony si velice považuje už jen to, že se do výběru své země dostal. Vždyť třeba jiný výborný šutér Seydou Doumbia z CSKA Moskva se do nominace nevešel.

Ačkoliv Bony Wilfried vykazoval ze všech útočníků Pobřeží slonoviny v uplynulé sezoně ve svém klubu nejlepší formu,
Ačkoliv Bony Wilfried vykazoval ze všech útočníků Pobřeží slonoviny v uplynulé sezoně ve svém klubu nejlepší formu,

„Neexistuje pro mě nic většího. Hrát na svém prvním mistrovství světa v Brazílii, to je pro mě víc než sen. Světové šampionáty jsem sledoval celý život a teď si na jednom zahraju,“ radoval se Bony na webových stránkách Swansea, za niž hraje. Tam přestoupil z Arnhemu, do něhož putoval ze Sparty.

Útočník, který začal Pobřeží slonoviny reprezentovat na podzim 2010 ještě během angažmá ve Spartě, potvrzuje, že je naladěn, jak trenér potřebuje. Když měl určit klíčového hráče „slonů“, odpověděl: „Tým. Lidé budou samozřejmě mluvit o Yayovi Tourém, Drogbovi, Kalouovi nebo Gervinhovi. Ale ti všichni vám řeknou, jak důležitý servis se jim dostává od spoluhráčů,“ upozornil Bony.

Muž, o nějž se před pár lety ucházela i česká reprezentace, je svému týmu připraven pomoci. Na svou šanci si počká.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud