29. května 2016 • 21:20

Slováci hlásí: Porazili jsme tři poslední mistry světa. Uvidíme se na EURO

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Itálie, mistr světa z roku 2006. Španělsko, mistr světa z roku 2010 a na závěr Německo, mistr světa z roku 2014. Co mají tyto tři země kromě triumfů na světovém šampionátu společného? Nenapadlo by vás to ani ve snu. Všechny tři země dokázali porazit fotbalisté Slovenska.  Naposledy to odnesli v Augsburgu úřadující mistři z Německa. Slováci je vypráskali 3:1 a svěřenci Joachima Löwa prohráli doma rozdílem dvou branek poprvé od roku 2014.



„Itálie, Španělsko a Německo. Porazili jsme poslední tři mistry světa. Uvidíme se na EURO,“ napsal na Twitter po výhře v Augsburgu slovenský reprezentační záložník Vladimír Weiss.

Italy (3:2) zdodali Slováci před šesti let na MS v Jihoafrické republice, Španělsko (2:1) v uplynulé kvalifikaci na blížící se EURO a v neděli to odnesli Němci v přípravném utkání.

Slovenští fotbalisté německý výběr totálně zaskočili. Na rozmáčeném terénu nedali domácímu celku žádnou šanci. Svěřenci Jogiho Löwa sice vedli od 13. minuty 1:0, když se trefil útočník Mario Gómez z pokutového kopu.

VIDEO: Sestřih utkání Německo - Slovensko 1:3

Ve 42. minutě ale nastartoval obrat Marek Hamšík. Nechytatelnou střelou z 25 metrů provětral brankáře Lena a nakopl své spoluhráče. A povedlo se. O tři minuty později načechral míč na hlavu Michala Ďuriše záložník Weiss a plzeňský útočník otočil stav utkání ve prospěch Slovenska.

Poslední hřebík do rakve přidal úřadujícím mistrům záložník Juraj Kucka. A opět v tom měl prsty plzeňský fotbalista. Záložník Patrik Hrošovský poslal do vápna centr z rohového kopu a Kucka přesným volejem prostřelil střídajícího brankáře Ter Stegena. Brankář Barcelony se musel po inkasované brance hodně červenat. Míč mu totiž prolétl přímo mezi nohama.

Vše o EURO ve Francii najdete ZDE >>> 

„Těší mě, že jsme mistrům světa konkurovali v první části utkání po fotbalové stránce a po změně stran bojovností. Měli jsme obavy, aby se zápas vůbec dohrál. I kvůli strachu ze zranění, ale hráči se na trávníku chovali jako profesionálové a respektovali se,“ hodnotil výhru trenér slovenských fotbalistů Ján Kozák.

Na soustředění v Rakousku si Slováci poradili s Gruziíí (3:1). Další utkání je čeká v sobotu 4. června v Trnavě proti Severnímu Irsku. Na EURO čeká výběr trenéra Kozáka ve skupině ambiciózní Anglie, nevyzpytané Rusko a Wales vedený hvězdným záložníkem Garethem Baleem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 5. • 17:45
Německo
Německo
1:3
ONLINE
29. května
17:45
Slovensko
Slovensko
Góly

Domácí: 13. Gómez

Hosté: 41. Hamšík, 44. Ďuriš, 52. Kucka

Sestavy

Domácí: Leno (46. ter Stegen) – Kimmich (75. Schürrle), Rüdiger, Boateng (64. Höwedes), Hector – Rudy, Khedira (46. Weigl) – Götze, Draxler, Sané – Gomez (46. Brandt)

Hosté: Kozáčik – Pekarík, Ďurica, Škrtel (C), Švento – Hrošovský (78. Škriniar), Kucka (81. Pečovský), Hamšík (85. Greguš), Duda (61. Stoch), Weiss – Ďuriš (68. Šesták)

Rozhodčí

Gumienny – Cremers, Nijssen (vš. Bel)

Stadion

WWK Arena, Augsburg, Německo

Návštěva

22 110 diváků

Kapitán Slovenska Marek Hamšík (vlevo) s Jurajem Kuckou, který vstřelil třetí gól Slováků
Kapitán Slovenska Marek Hamšík (vlevo) s Jurajem Kuckou, který vstřelil třetí gól Slováků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud