3. července 2016 • 23:26

Francouzský uragán! Hvězdy si líbaly kopačky, Pogba bavil tancem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři branky za první poločas, takovou smršť zažívalo probíhající EURO poprvé. Francouzští fotbalisté proti Islandu (5:2) předvedli při boji o semifinále turnaje mimořádný výkon a bavili nadšené domácí fanoušky. Hvězdy velkého favorita byly při chuti, udatní severští bojovníci neměli nárok. Branky navíc hráči slavili originálním způsobem a celému světu ukazovali, jak se dokážou bavit fotbalem.



Na nedělní večer bude dlouho vzpomínat celá Francie. Domácí „Les Bleus“ vlétli do duelu s odhodlaným Islandem jako uragán. Giroud, Payet, Pogba a po něm Griezmann zúročili mimořádný první poločas a nasázeli soupeřovi čtyři smrtelné údery. V té chvíli bylo rozhodnuto a šlo jen o to, jakým rozdílem se zápas dohraje.

"Byl to náš nejlepší výkon na turnaji. Podařilo se nám vstřelit spoustu gólů a bylo důležité, že jsme na rozdíl od minulých utkání otevřeli skóre brzy. Hodně jsme se na Island připravovali, znali jsme jejich přednosti i slabiny," řekl novinářům záložník West Hamu Dimitri Payet.

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Dimitri Payet líbá kopačku Antoineho Griezmanna
Dimitri Payet líbá kopačku Antoineho Griezmanna

Francouzi před utkáním čelili mimořádnému tlaku, jakékoliv zaváhání s Islandem by znamenalo takřka národní pohromu. Výtečný první poločas ale všechny domácí obavy smetl. Jak naskakovalo skóre, uvolnili se i hráči v modrých dresech a předvedli zajímavé gólové oslavy.

Paul Pogba po gólové hlavičce na 2:0 zaujal tancem nazývaným „dab style“. Francouzský záložník mával rukama kolem hlavy a chvílemi to připomínalo scénu, jako když si utírá pot z čela.

Nadšený Payet zase líbal levou kopačku Antoine Griezmannovi, který na konci první poloviny hry vstřelil čtvrtou francouzskou branku. Útočné hvězdy domácího týmu si pak role vyměnily.

Domácí tým se zkrátka bavil, celkové skóre 5:2 znamená nejvyšší výsledek dosavadního průběhu šampionátu. Bojovní Islanďané tentokrát na kvalitnějšího soupeře nestačili, přesto je jejich účast ve čtvrtfinále celým národem braná jako ohromná senzace a velký úspěch.

Francouzi svým drtivým vítězstvím ukázali, že si chtějí dojít až pro nejvyšší metu, tedy zlaté medaile. Dalším soupeřem budou v semifinále Němci, úřadující mistři světa.

"Němci jsou bezpochyby nejlepší, přestože měli ve čtvrtfinále s Itálií občas potíže. Ale jsme v semifinále a uděláme maximum proti nejlepšímu týmu nejen v Evropě, ale i na světě," prohlásil trenér Didier Deschamps.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud