26. června 2017 • 12:15

Slováci se zlobí! Konec na EURO řeší Fico, Škrtel se obul do Němců a Italů

Autor: dvo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být největší šlágr ve skupině C na EURO do 21 let v Polsku. Jenže  z utkání Itálie a Německa (1:0) je akorát obrovské pozdvižení. Ukřivdění se cítí slovenští fotbalisté, kteří na turnaji skončili na úkor Němců, jimž porážka 0:1 stačila k postupu jako nejlepšímu týmu z druhých míst. K situaci se vyjádřil i slovenský předseda vlády Robert Fico, dnes pošle protestní dopis prezidentovi UEFA.



Slovenská postupová matematika byla jasná. Jakákoliv výhra Itálie než 1:0, či remíza v zápase s Německem = postup do semifinále. Jenže právě taková možnost nastala a svěřenci českého trenéra Pavla Hapala balili kufry.

Němci, kteří porazili Čechy 2:0 a Dány 3:0 ani jednou proti Italům nevystřelili na branku. V posledních pěti minutách se navíc nijak nehnali do útoku. Moc dobře věděli, že jim porážka 0:1 stačí k postupu.

A to Slováci nemohou rozdýchat. „Některé věci ovlivnit nelze. Odvedli jste dobrou práci, pánové, ale Italové měli s Němci svůj vlastní byznys. Ostudné,“ napsal na Instagramu obránce seniorské reprezentace Martin Škrtel .

Pavel Hapal byl na tiskové konferenci dojatý
Pavel Hapal byl na tiskové konferenci dojatý

Celá kauza namíchla i slovenského premiéra Robeta Fica . „Předseda vlády je rozčarován ze způsobu, jakým byl slovenský národní tým do 21 let vyřazen z evropského fotbalového šampionátu v Polsku. Velmi ho zneklidňuje, že výsledek utkání Německo - Itálie vyvolává vážné pochybnosti o tom, že bylo odehráno v duchu fair play,“ stojí v oficiálním prohlášení jeho úřadu.

Slovenský premiér vyjádřil rozčarování nad okolnostmi vyřazení fotbalové jednadvacítky Slovenska v základní skupině mistrovství Evropy v Polsku a v pondělí pošle protestní dopis prezidentovi UEFA.

Sportovní ředitel Německého fotbalového svazu a bývalý trenér reprezentace do 21 let Horst Hrubesch však nevidí na zápase nic podivného. „Nalijme si čistého vína – když se někdo snaží hrát na jistotu v posledních pěti minutách, je to podle mě v pořádku.“

Kouč slovenských fotbalistů Pavel Hapal již v neděli na tiskové konferenci v emotivním projevu označil výkon Itálie s Německem jako ostudu fotbalu.

Tabulka týmů z druhých míst na EURO U21 2017

  zápasyvítězstvíremízyprohryskórebody
1. Německo 3 2 0 1 5:1 6
2. Slovensko 3 2 0 1 6:3 6
3. Portugalsko 3 2 0 1 7:5 6

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud