27. března 2017 • 18:54

Polsko – Česko 1:2. Další úspěšný test Lvíčat, Čermák rozhodl v závěru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po jasné výhře nad Slovenskem testovala česká reprezentace do 21 let své síly před EURO v Polsku. Po bezbrankovém prvním poločase se opět připomněl záložník Ajaxu Václav Černý, který i díky smolné teči polského obránce otevřel skóre zápasu. Domácí se ale nevzdali a v 84. minutě vyrovnal na 1:1 Jaroslaw Niezgoda. Jenže i Češi bojovali až do poslední minuty a v nastavení se dočkali odměny. V samém závěru rozhodl záložník Aleš Čermák.



MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 17:00
Polsko
Polsko
1:2
ONLINE
27. března
17:00
Česko
Česko
Góly

Domácí: 84. Niezgoda

Hosté: 50. Černý, 90+2. Čermák

Sestavy

Domácí: Wrąbel – Kędziora (C) (79. Szymiňski), Bednarek, Łasicki (67. Marcjanik), Jaroszyński (85. Moneta)– Dawidowicz, Lipski (67. Niezgoda) – Kownacki, Kapustka (79. Murawski), Buksa (59. Frankowski) – Stępiński (59. Piatek)

Hosté: Zima – Sáček, Stronati, Lüftner, Havel – Hubínek, Tetour (46. Čermák) – Trávník (C) (90+5. Matějů), Černý, Havlík (78. Nečas) – Linhart (69. Mihálik)

Karty

Hosté: Sáček, Hubínek, Trávník

Rozhodčí

Marhefka – Vorel, Chládek (vš. Slovensko)

Stadion

Stadion Kielce

Trenér Vítězslav Lavička udělal oproti zápasu se Slovenskem hned osm změn a v základní sestavě zůstali jen Trávník, Černý a Linhart. Zatímco proti bývalému federálnímu partnerovi dali čeští mladíci v pátek čtyři góly za první poločas, proti Polákům jim v úvodním dějství finální fáze stejně jako soupeři vázla. Ani jedno z mužstev za první půli nezamířilo mezi tyče, zahrozil jen v 41. minutě po rohu hlavičkou nad Stronati.

Po přestávce se dostali do první gólové šance Poláci. Stoper Lüftner prodloužil ve 47. minutě míč za sebe tak nešťastně, že nahrál Stepiňskému, kterého však vychytal brankář Zima. O tři minuty později otevřeli skóre hosté. Černý napřáhl za vápnem a domácí stoper Bednarek tečoval balon mimo gólmanův dosah. Ofenzivní záložník Ajaxu Amsterodam dal v desátém utkání za jednadvacítku sedmou branku.

Češi se po pauze zlepšili a mohli několikrát navýšit vedení. V 62. minutě po centru hlavičkoval vedle Linhart, za chvíli Stronatiho hlavičku vyrazil domácí gólman a v 72. minutě se Černého střela otřela o tyč.

Zahozené šance pak přišly hosty draho. V 84. minutě nešťastně tečoval Stronati střelu přímo k volnému Niezgodovi a ten sám před Zimou poslal míč k tyči. Poláci se pak hnali za obratem, ale Češi podnikli v 92. minutě brejk, po kterém střídající Nečas předložil balon Čermákovi a ten do odkryté branky rozhodl.

"První poločas neměl z naší strany takovou úroveň, jakou bychom si představovali. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila nejen tím, že jsme vstřelili branku, ale pak jsme měli několik dalších dobrých pasáží, kdy jsme kontrolovali hru a byli blízko dalšímu gólu," řekl ČTK Lavička. "Soupeř se nechtěl vzdát a paradoxně v době, kdy tuším hrál v deseti hráčích, po našem nedorozumění srovnal. Oba týmy chtěly zvrátit výhru na svou stranu a my jsme byli šťastnější. Vyšel nám brejk," dodal Lavička.

Po zápasech se Slováky a Poláky už čeká jednadvacítku na začátku června soustředění v Rakousku před Eurem. V neděli si mladíci vyzkoušeli i stadion v Tychách, kde odehrají všechny tři zápasy skupiny.

"Pro nás to byl nyní velmi cenný kemp. Sehráli jsme dva důležité přípravné zápasy a také jsme si během krátkého pobytu v Polsku vyzkoušeli jak stadion v Tychách, kde jsme včera trénovali, tak hotel, kde budeme během Eura bydlet. Po delší době jsme mohli být pohromadě a upevnit si herní návyky, způsob hry," řekl Lavička.

"Hlavním úkolem teď bude zmapovat hráče, všichni mají jasně dané úkoly, které mají plnit ve svých klubech. Budeme je jako doposud průběžně sledovat a pak vybereme finální nominaci," dodal.

Čeští fotbalisté do 21 let se radují z gólu v zápase se Slovenskem
Čeští fotbalisté do 21 let se radují z gólu v zápase se Slovenskem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud