Jonáš Bartoš
7. září 2011 • 10:03

Ukrajinská Letná. České fanoušky zastínili příznivci soupeře

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poznali jste to už cestou na stadion. Na Letnou hodinu před zápasem mířili zástupy fanoušků ve žlutomodrých barvách. České dresy a vlajky byste hledali jen složitě. Na přípravném utkání s Ukrajinou byli doma víc hosté než čeští fotbalisté. Opakovala se rok stará situace z Edenu, kde příznivce národního týmu překřičel skotský kotel.



Přípravné utkání s Ukrajinou navštívilo celkem 7 322 fanoušků. Víc je i průměrná návštěšvnost Sparty, která hraje na Letné domácí zápasy. Na to, že nejlevnější lístek stál padesát korun, dost slabá návštěva.

Co bylo smutnější, že možná šest tisíc diváků přišlo fandit hostům z Ukrajiny. V Praze žije hodně přistěhovalců, kteří si utkání s Českem nechtěli nechat ujít. Ukrajinština vládla u stánků s občerstvením, na záchodech i na tribunách. Prostě všude.

Atmosféru na stadionu to hodně poznamenalo. "Češi do toho!!!!!" snažil se několikrát burcovat publikum hlasatel, ale shledával se s poměrně chladnou odezvou. Mnohem víc byli slyšet hosté, kteří mohutně podporovali Blochinův výběr.

"Nároďák byl zvyklí, že na něj chodí víc lidí. Bohužel teď jsou ty okolnosti takové, že lidi nechodí. My se můžeme jenom na hřišti snažit o to, aby jich příště přišlo víc," hledal příčiny Daniel Kolář, autor čtvrté branky českého týmu.

Na Letné to připomínalo situaci z loňského kvalifikačního duelu v Edenu proti Skotsku. Tam také hosté vytvořili parádní kulisu a domácí příznivce překřičeli. "Skotský řev známe z Edenu," rýpl si před sobotním zápasem v Glasgow Tomáš Rosický.

Ten za nezájmem diváků vidí i současnou atmosféru okolo národního týmu. "Nechápu, proč to všechno musí být takové negativní. Pak se nedivím fanouškům, že se s tím týmem nemají šanci ztotožnit," vykládal po utkání s Ukrajinou.



Domácí fanoušci se probudili až v druhém poločase, kdy Češi vedli o čtyři branky. Ale i v závěrečných minutách byl na Letné slyšet pískot. Ne, že by se nelíbila hra Bílkovy družiny. To jen ukrajinští fanoušci nemohli vydýchat příděl svého mužstva...

Čeští fotbalisté zdraví diváky na Letné po výhře 4:0 nad Ukrajinou
Čeští fotbalisté zdraví diváky na Letné po výhře 4:0 nad Ukrajinou

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud