30. října 2013 • 16:44

Nároďák hledá střelce. Osloví cizince Mahmutoviče? Přemýšlel bych, řekl

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narodil se v Bosně, ale reprezentovat by mohl Česko. Bláznivý nápad? Kdepak. Teplický forvard Aidin Mahmutovič, současný nejlepší střelec Gambrinus ligy, připustil, že by nabídku od českého národního týmu důkladně zvážil. Řekl to v rozhovoru se čtenáři iSport.cz. Fotbalové reprezentaci se tak nabídla zajímavá varianta, jak posílit ne příliš potentní útok.



Pravidla FIFA povolují Aidinu Mahmutovičovi vyměnit národní dres, neboť za „áčko“ Bosny doposud neodehrál jediný zápas. To, že reprezentoval týmy do 19 a 21 let, FIFA nezakazuje. A občanství? S tím by po pěti letech trvalého pobytu na českém území nebyl problém.

„Kdybych dostal pozvánku, určitě bych o tom přemýšlel. Jsem tady dlouho, takže bych mohl dostat i český pas,“ odvětil Mahmutovič perfektní češtinou na přímý dotaz, zda by měl zájem reprezentovat Česko.

V minulé kvalifikaci hledal národní tým střelce marně. Na špici „kralovali“ s pouhými DVĚMA góly (!) Matěj Vydra a Tomáš Pekhart. Což je jeden z důvodů, proč se národní tým na mistrovství světa do Brazílie nekvalifikoval.

„Některé zápasy Češi odehráli špatně a doplatili na to. Ale přitom mají dobrý tým,“ myslí si Mahmutovič, který má na kontě po dvanácti kolech už deset ligových branek.

Právě on – nejlepší střelec Gambrinus ligy – by mohl být pro reprezentaci, která se vzpamatovává z kvalifikačního krachu, zajímavým oživením. Samozřejmě, že Mahmutovič není rozhodnutý na sto procent. Stále čeká na nominaci do bosenského týmu, reprezentovat svou rodnou zemi po boku Edina Džeka je jeho sen. Ale bude čekat donekonečna?

„Tu šanci jsem nevzdal, ale prostě si myslím, že je těžké se tam dostat,“ přiznává na rovinu Mahmutovič. Naději mu dodávají vyjádření bosenského kouče v tamějších médiích. „S nikým v kontaktu nejsem, ale trenér o mně ví a v novinách říkal, že jestli takhle budu hrát dál, tak mám šanci.“

Teplický fotbalista Aidin Mahmutovič se oženil, vzal si krásnou Eminu
Teplický fotbalista Aidin Mahmutovič se oženil, vzal si krásnou Eminu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud