5. prosince 2014 • 04:57

Štajner o zákulisí v repre: Po oslavě do rána se Brückner naštval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý vyhlášený ligový útočník Jiří Štajner dává možnost fanouškům nahlédnout za kulisy fotbalové reprezentace. Ve své nové knize Šílený génius, jejímiž spoluautory jsou redaktoři deníku Sport Pavel Hartman a Milan Švec, popisuje i průběh jednoho ze srazů před přátelským utkáním se Slovenskem v srpnu 2002.



Před středečním zápasem v Olomouci vyrazil tým v pondělí večer slavit narození potomka brankáře Martina Vaniaka. Do restaurace, kde hráči vysedávali, je dorazili o půlnoci varovat kustodi. „A hned spustili: Kluci, pojďte zpátky na hotel! Kouč Brückner tam čeká a je celej říčnej,“ vzpomíná Štajner.

Hráči poslechli, i když trenéra Karla Brücknera na recepci nepotkali, a rozešli se na pokoje. Za chvíli ale znovu vyrazili zadním vchodem ven a po zastávce v restauraci se přesunuli na diskotéku. „Na ní jsme to zapíchli asi až v šest ráno,“ tvrdí Štajner.

Brücknerova zloba se projevila až další den na odpoledním předzápasovém tréninku. Nácvik kombinací totiž hráčům na hřišti nešel podle představ. Co se dělo pak? Štajner vypráví: „Ne, že bychom se kopali úplně za uši, ale nebylo to ono. Hřiště bylo suchý, balon na něm skákal a nejezdil. Brückner to chvíli sledoval a pak zvýšeným hlasem pravil: Víte co? Seberte se a jděte do prdele! Chlastáte a pak si neumíte přihrát!“

Uklidnění atmosféry v národním týmu přinesl až samotný přátelský zápas. V něm Brücknerův tým porazil Slováky jednoznačně 4:1, Štajner do něj nastoupil v 76. minutě.

Obálka nové knihy Jiřího ŠtajneraFoto iSport.cz

Jiří Štajner představil svou novou knihu
Jiří Štajner představil svou novou knihu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud