16. listopadu 2017 • 09:17

Kdo nejvíc vyhrával? Maradonu štve stav Argentiny, chce ji znovu trénovat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární Diego Maradona by se rád vrátil k trénování argentinské fotbalové reprezentace. Kapitán mistrů světa z roku 1986 o tom informoval na sociální síti instagram, kde také zkritizoval vystoupení národního týmu v kvalifikaci mistrovství světa.



Argentina pod vedením Jorgeho Sampaoliho sice na šampionát v Rusku postoupila, ale místo na turnaji si zajistila až v posledním zápase. Naposledy v přípravě prohrála 2:4 s Nigérií. "Jsem naštvaný, protože zničili naši hrdost, ale není to chyba hráčů. CHCI SE VRÁTIT," napsal Maradona .

Bývalá hvězda Neapole a Barcelony, která vedla Argentinu v letech 2008 až 2010, na instagramu také zveřejnila statistiku posledních jedenácti trenérů národního týmu. Podle ní měl Maradona úspěšnost 75 procent a překonal i kouče mistrů světa z roku 1978 Cesara Luise Menottiho nebo trenéra šampionů z roku 1986 Carlose Bilarda.

"Kdo nejvíc vyhrával? Na to ať každý přijde sám," uvedl Maradona. Sedmapadesátiletý kouč s Argentinou na mistrovství světa v roce 2010 vypadl ve čtvrtfinále po debaklu 0:4 s Německem, momentálně vede ve Spojených arabských emirátech druholigový celek Al Fudžajra.

Diego Maradona naposledy vedl Argentinu v roce 2010, na snímku s Lionelem Messim
Diego Maradona naposledy vedl Argentinu v roce 2010, na snímku s Lionelem Messim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud