Karel Häring
23. srpna 2014 • 12:40

Čas pomsty! Respekt mám, ale chci Slavii porazit, říká Koubek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÝ PŘENOS 20:15 | Trenér Miroslav Koubek se vrací do Edenu, odkud byl počátkem března nemilosrdně vyhozen. Teď je zpět a na pomoc k vendetě si bere momentálně nejsilnější tuzemskou armádu – plzeňskou Viktorii, lídra Synot ligy, kterému nyní šéfuje.



Jedna věc je jistá. V téhle pozici jsme tyto dva týmy před vzájemným střetnutím ještě neviděli. Souboj druhého s prvním, to je v případě Slavie a Plzně novinka. Šlágr 5. kola nabídne nejen střet lídrů ale i nejlepších útoků.

Každý z nich má před dnešním duelem 5. kola svou vlastní motivaci. Viktoria si jede udržet vedení v tabulce. Ovšem nečeká ji zrovna oblíbený soupeř. Za poslední tři sezony má západočeský klub slabší bilanci jen se Spartou. Proti červenobílým vyhrál tři ze šesti soubojů, dvakrát prohrál.

Byť jsou to pozitivní čísla, nejsou tak výrazná v porovnání s rozdílem, na jakých příčkách se oba týmy v uplynulých třech ročnících pohybovaly. Zatímco Plzeň bojovala o nejvyšší místa, Slavia si zvykala na dvouciferné pořadí a záchranářské boje.

Nicméně poslední vzájemný duel na jaře Viktoria v Edenu vyhrála 2:0. A Miroslav Koubek by se za tento výsledek dnes vůbec nezlobil. Přijíždí na stadion, kde loni na podzim působil a kde jej začátkem března vyhodil „nějaký ruský dobrodruh Kornějev,“ jak to sám glosoval kouč Plzně po své vítězné premiéře s Hradcem Králové. „Stal jsem se obětí ruské rulety,“ dodal po výhře 4:0.

Přesto tvrdí, že nemá speciální motivaci. „Beru to jako další utkání v řadě, které nám přineslo rozlosování právě teď. Začátek ligy nám to udělal pikantnější v tom smyslu, že obě mužstva figurují ve špičce tabulky. Pro mě není zápas v Edenu důvodem k nějaké dramatické motivaci. Ke Slavii cítím respekt, ale chci ji porazit,“ vyhlašuje. Ale je jasné, že by v případě úspěchu cítil pořádnou satisfakci.

Ovšem domácí tým už není tak bídný jako letos na jaře pod vedením Alexe Pastoora. S Miroslavem Beránkem na lavičce odstartovala Slavia nejlépe od sezony 2007/2008. Nicméně porážka v Teplicích (1:2), a především špatný výkon v první půli, euforii, která mezi fanoušky zavládla, zmírnila.

Miroslav Koubek o Slavii: Jsou sebevědomí a v tuto chvíli nás čeká možná nejlepší tým naší ligy Miroslav Koubek o Slavii: Jsou sebevědomí a v tuto chvíli nás čeká možná nejlepší tým naší ligyFoto Michal Beránek (Sport)

Duel s Plzní, další velká prověrka, může výrazněji napovědět, jak vysoké mohou být ambice Slavie. „Pokud bychom se v úvodu zápasu prezentovali tak, jako v Teplicích, tak by to byl velký průšvih. Očekávám jiný začátek. Plzeň je v pohodě, dvě vysoká vítězství ji nakopla. Jsou sebevědomí a v tuto chvíli nás čeká možná nejlepší tým naší ligy,“ uvedl zkušený trenér.

Červenobílí si budou muset dávat pozor na ztráty míčů, které je trápily na Stínadlech. V Teplicích jich statistici napočítali sto třicet, z toho dvaatřicet na vlastní polovině hřiště. Plzeň, která si zatím drží průměr 3,25 branek na zápas, by s takovými nabídkami zřejmě dokázala naložit efektivněji než Nivaldo a spol., kteří zahodili řadu šancí.

Produktivita naopak zdobila Slavii v úvodních třech kolech, kdy postupně porazila Slovácko, Ostravu a Liberec. „Navíc jsme hráli s velkým nasazením a hráči ze sebe vydali všechno. To je ta cesta, kterou bychom chtěli jít,“ popisuje Beránek. Ztotožňuje se s ním i Vukadin Vukadinovič. „Hlavně musíme zvládnout začátek utkání, který se nám v Teplicích vůbec nepovedl. Musíme na Plzeň vlétnout, nebát se, být agresivní v osobních soubojích a dát do všeho velkou vůli,“ prohlásil srbský záložník.

Domácí se budou spoléhat i na slušnou diváckou podporu, podle odhadů by se návštěva mohla přiblížit k deseti tisícům diváků. To by mohl být reálné. Fanoušci si totiž s lepšícími se výkony a výsledky svého týmu pomalu nacházejí na stadion v Edenu cestu v hojnějším počtu. Zápas druhého kola s Baníkem Ostrava vidělo 7612 fanoušků a v kole následujícím na utkání se Slovanem Liberec už bylo v ochozech přes osm tisíc diváků (8240).

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud