21. března 2017 • 11:09

Vardy jako terč: Po Ranieriho konci mi vyhrožovali na ulici, bylo to děsivé

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Leicesteru Jamie Vardy po odvolání trenéra Claudia Ranieriho opakovaně čelil urážkám i výhružkám smrtí. Anglický fotbalista se stal terčem útoků rozzlobených fanoušků kvůli spekulacím, že se podílel na odchodu oblíbeného italského kouče.



Pětašedesátiletý Ranieri opustil Leicester v únoru devět měsíců poté, co klub senzačně získal anglický titul. "Liškám" se v této sezoně dlouho nedařilo a dokonce se v Premier League propadly na sestupové pozice.

Několik fotbalistů včetně Vardyho se údajně po úvodním prohraném osmifinále Ligy mistrů v Seville (1:2) zúčastnilo tajné schůzky s majitelem klubu, kde byl zpečetěn Ranieriho osud. Spekulace o zapojení hráčů zesílily poté, co úřadující šampioni pod vedením bývalého asistenta Craiga Shakespearea vyhráli všechny čtyři soutěžní zápasy a postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Třicetiletý reprezentant přiznal, že mu lidé nadávali nejen na sociálních sítích, ale běžně i na ulici. Urážky musela opakovaně snášet i Vardyho žena, když například vezla autem jejich děti. "Stalo se to mnohokrát a bylo to děsivé. Podle jednoho článku jsem se osobně zúčastnil toho jednání po zápase v Seville. Přitom jsem seděl tři hodiny na antidopingové kontrole," prohlásil Vardy.

"Stačí, když se tyhle nesmysly někde objeví, lidé na to skočí a vy se svou rodinou najednou dostáváte výhružky smrtí. Opravdu nás to bolí. Bylo vypuštěno hodně lživých obvinění a my s tím nemůžeme nic dělat," doplnil útočník.

Podle něj hráči Leicesteru vycházeli s Ranierem bez problémů. "Když vás něco trápilo, šel jste do jeho pracovny a vyříkal si to s ním jako chlap s chlapem. Nebo jste o tom promluvil na taktické poradě, protože měl rád, když lidé říkali své názory," uvedl Vardy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud