3. srpna 2009 • 15:18

Chelsea utratí za posily 3 miliardy korun!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

100 milionů liber. Přesně tolik je londýnská Chelsea připravena utratit na přestupním trhu. Kouč Carlo Ancelotti dokázal přesvědčit majitele klubu Romana Abramoviče, aby nepřestával do kádru „blues“ pumpovat další a další prostředky.



Částku 100 milionů liber (v přepočtu zhruba 3 miliardy korun) by přitom měli vyplnit pouze tři fotbalisté – Andrea Pirlo, Sergio Agüero a Franck Ribéry.

Nákupem hvězdného trojlístku by Chelsea dokázala, že finanční problémy, jak se v tisku spekulovalo, Abramoviče v žádném případě netíží. A navíc by po sportovní stránce razantně vzrostly její šance na zisk mistrovského titulu.

Manažer Ancelotti nejvíce prahne po svém bývalém svěřenci Andreu Pirlovi, kterého by rád nasadil na post štítového záložníka.

Nejprve však AC Milán musí dát Pirlovi zelenou k přestupu, což se zatím nestalo. Poslední nabídka 12 milionů liber plus útočník Claudio Pizzaro byla vedením italského velkoklubu smetena ze stolu.

„Pirlo není na prodej,“ shodli se viceprezident Adriano Galliani a nový kouč Leonardo. „Ovšem není vyloučeno, že si Pirlo odbude svůj debut už v zápase Community Shield proti Manchesteru United,“ dodává nejmenovaný zdroj daily Mirror.

Další otazník visí nad útočníkem Atlétika Madrid Sergiem Agüerem. Toho vedle Chelsea chce i Manchester United. Teď jenom záleží, kdo první vysolí 45 milionů liber a přistoupí na vysoké platové požadavky hráče.

Ancelotti lanaří i Francka Ribéryho, jenž hodlá dříve či později opustit Bayern Mnichov. Francouzský záložník byl dlouho spojován také s Realem Madrid, ale po nákupech Ronalda, Kaká a Benzemy si španělský celek nemůže dovolit další utrácení.

Chelsea letos získala zatím tři posily – útočníka Daniela Sturridgeho (Manchester City), náhradního brankáře Rosse Turnbulla (Middlesbrough) a křídelního Rusa Jurije Žirkova (CSKA Moskva).

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud