21. listopadu 2014 • 04:59

Kdo by trápil Čecha v Arsenalu? Polský tanečník i zraněný Kolumbijec

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset let byl neotřesitelnou stálicí v brance Chelsea, teď je vše jinak. Petr Čech chytá sporadicky a jen těžko se situace změní. V lednu možná českého gólmana vysvobodí Arsenal, který už údajně podal městskému rivalovi konkrétní nabídku. Kdyby se chystaný transfer podařilo zrealizovat, s jakou konkurencí by musel Čech na Emirates Stadium bojovat?



Pro českého reprezentanta Petra Čecha by bylo stěhování do Arsenalu příjemné. Nemusel by opouštět Londýn. Stadion Stamford Bridge, kde hraje své zápasy Chelsea je vzdálen necelých 15 km od stánku Kanonýrů. Jak by se mu vedlo po fotbalové stránce? Tady je přehled třech brankářů, které má Arsenal k dispozici.

Wojciech Szczesny

24 let, 169 utkání/70 čistých kont

Jasnou jedničkou Arsenalu je Wojciech Szczesny. Polský reprezentant přišel do londýnského týmu v roce 2006 z Legie Varšava, krátce hostoval v třetiligovém Brentfordu, pravidelně začal za Arsenal chytat v sezoně 2011/2012. Od té doby má branku Gunners zarezervovanou. Odehrál 169 soutěžních zápasů a udržel 70 čistých kont.

Wojciech Szczesny je v Arsenalu jasnou jedničkouFoto EPA

Nechybělo však mnoho a místo kopaček a brankářských rukavic mohl Szczesny navlékal mokasíny a taneční rukavice, vynikal totiž ve společenských tancích, excelentní byl rovněž v hodu oštěpem. Nakonec se však rozhodl pro fotbal. Důležitou roli hrály zřejmě i geny, vždyť jeho otec v minulosti platil za skvělého gólmana, dokonce patřil do polské reprezentace.

Szczesny je sice výborný brankář, ale v Arsenalu neměl až do letošního léta, kdy přišel David Ospina, pořádnou konkurenci.

David Ospina

26 let, 2 utkání/0 čistých kont

David Ospina má také zálusk na místo jedničkyFoto Profimedia.cz

Na mistrovství světa v Brazílii zazářil. Kolumbii dovedl Ospina skvělými výkony až do čtvrtfinále, kde tým nestačil na domácí kanárky. Do Arsenalu přestoupil z francouzského Nice před touto sezonou.

V brance se od té doby příliš neohřál. Odchytal jeden pohárový zápas a při tom následujícím si poranil stehenní sval. Předpokládaný návrat Kolumbijce je stanoven na začátek příští roku.

Ospina je švagrem reprezentačního spoluhráče Jamese Rodrígueze (Real Madrid), který se oženil s jeho sestrou.

Damián Martínez

22 let, 3 utkání/ 0 čistých kont

Nesmíme zapomínat ani na třetího brankáře, kterým je talentovaný Damián Martínez. 22letý Argentinec je velkou nadějí do budoucna. Celkem nastoupil v dresu Arsenalu ke třem soutěžním zápasům.

V této sezoně si v dresu kanonýrů odbyl premiéru v Lize mistrů. Spolehlivým výkonem pomohl Arsenalu k výhře 2:1 na hřišti Anderlechtu.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O PŘÍPADNÉM ODCHODU PETRA ČECHA Z CHELSEA NAJDETE V PÁTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Titulní strana pátečního vydání deníku SportFoto sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud