26. listopadu 2014 • 15:26

Čech řeší s agentem budoucnost v Chelsea. Co mají v plánu?

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho o něm mluví jako o příslušníkovi absolutní brankářské elity. Jenže mezi tyče v Chelsea staví Petra Čecha pouze v zápasech se slabšími soupeři. A to je pro zkušeného reprezentanta málo. Čas k otevření přestupového okna se blíží a s ním i chvíle, kdy Čechovu situaci v klubu budou intenzivně řešit jeho agenti. Jaké má 32letý gólman možnosti?



V ZIMĚ ODEJDE. JENŽE KAM?

Petr Čech v dresu Chelsea zasáhl během podzimu zatím do pěti zápasů. To je na gólmana zvyklého na sezonní zápřah klidně okolo šedesátky duelů málo. Čech kvůli udržení TOP výkonnosti potřebuje chytat mnohem víc. Mnozí tvrdí, že ideální pro nejlepší českého fotbalistu by bylo změnit klub hned, jak to bude možné.

Jenže v případě Čecha to tak jednoduché není. "Mám ještě dva roky smlouvu, Chelsea mě nikam nepustí. Takže přestup neřeším," prohlásil Čech na nedávném reprezentačním srazu. Trenér Mourinho ale pár dní poté zase s obavami přiznal, že českého gólmana v pozici klubové dvojky neudrží.

Nastává tedy práce pro Čechovy manažery, aby se pokusili zapeklitou situaci vyřešit. "Ve fotbale nelze vyloučit nic, ale když si dáte dohromady Petrovy ambice světového gólmana, nezbývá příliš možností," řekl otevřeně hráčův manažer Viktor Kolář.

Kluby, které by v případě Čecha připadaly v úvahu, momentálně post brankáře nutně řešit nemusí. "Z vytipovaných týmů jich není moc, co by v zimě hledaly nového brankáře. Pravděpodobnost, že by u Petra v příštích týdnech a měsících došlo k přestupu, tak není příliš vysoká," přiznal Kolář.

Petr Čech při pravním gólu zaváhal
Petr Čech při pravním gólu zaváhal

POČKÁ SI NA NABÍDKY DO LÉTA

Proto se jeví jako mnohem pravděpodobnější přestup v letním období, kdy na transferovém trhu dochází k většímu pohybu. Píše se o několika klubech, kde by v létě mohli pro Čecha najít uplatnění.

Zájem o 32letého gólmana veřejně deklaroval turecký Besiktas, který má s Chelsea podepsanou spolupráci. "Pokud se možnost získat Čecha naskytne, budu takový přestup podporovat," prohlásil prezident klubu Fikret Orman s tím, že v zimě ale plánuje přivést jiné cizince.

Jenže klub Besiktase asi zatím není tím, co by splňovalo Čechova kritéria. V Anglii už proběhly zprávy o možné dohodě s Arsenalem, což by pro českého gólmana vypadalo určitě lákavěji. Arséne Wenger je údajně připraven investovat okolo sedmi milionů liber, což by Chelsea mohla odsouhlasit.

Kolem Čecha se ale může objevit ještě úplně jiný klub. Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Monaco, AC Milán, AS Řím. Možné adresy zní slibně, Čech určitě bude mít z čeho vybírat. Nebo se nakonec situace úplně obrátí a gólman dodrží svůj platný kontrakt v Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud