3. ledna 2016 • 13:50

Wengera se ptali na Čecha: Je nejlepší posilou, kterou kdy měl?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo půl roku a o brankáři Petru Čechovi se v Anglii mluví jako o nejlepší posile Arsenalu v éře trenéra Arséna Wengera. Poté, co 33letý brankář v pondělí stanovil nový rekord Premier League v počtu vychytaných nul, zase v sobotu dost výrazně pomohl londýnskému celku k výhře nad Newcastlem (1:0), kdy své statistiky zase o jedno čisté konto vylepšil.



Na Čechovu adresu přilétla další chvála. „Jestli bude dál takhle pokračovat, tak čistých kont bude mít daleko více. Je opravdu top, světová třída,“ pronesl o Čechovi po sobotní výhře trenér vedoucího týmu Premier League Arséne Wenger.

Byl to totiž právě Čech, který několika skvělými zákroky podržel Arsenal a nedovolil Newcastlu skórovat. „Jsem opravdu rád, že jsme získali tři body. Byl to jeden z těch zápasů, kdy se výhra nerodí úplně lehce. Měl jsem dva důležité zákroky a jsem rád, že jsem tím pomohl týmu k tomu, abychom zvítězili,“ řekla česká reprezentační jednička pro svůj web.

2547174:gallery:true:true

Wengera svým výkonem již poněkolikáté uchvátil. „Když dosáhnete nějakého rekordu, tak už nemáte takovou koncentraci a povolíte. Petr však předvedl dva velmi dobré zákroky, které nám obrovsky pomohly,“ vyzdvihl Čechovu soustředěnost.

Wenger také dostal na tiskové konferenci dotaz, zda jde v případě Čecha o nejlepší posilu, kterou kdy do Arsenalu přivedl od roku 1996, kdy do londýského klubu přišel. „Já vám nevím, v novinách jsem však četl už tolikrát o mých špatných posilách,“ poznamenal ironicky.

Londýnský klub je po namáhavé sérii zápasů na přelomu roku v dobré pozici. Zvýšil svůj náskok v čele tabulky nad druhým Leicesterem, který potřetí za sebou ztratil body. „Jsme dál první, ale musíme koukat v první řadě sami na sebe. Důležité bude vyhrávat naše zápasy. Ten dnešní ukázal, že se v Premier League prakticky žádné vítězství nerodí lehce,“ zhodnotil Čech sobotní zápas.

Petr Čech se mohl radovat z další vychytané nuly
Petr Čech se mohl radovat z další vychytané nuly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud