16. ledna 2016 • 17:47

Debut hrůzy posily z Bayernu! V Anglii zavinil za 31 minut 3 góly

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Bayernu Mnichov přišel v roce 2013 z Mohuče jako velký talent německého fotbalu. Obránce Jan Kirchhoff se však v bavorském velkoklubu neprosadil a tak odešel zkusit štěstí do anglické Premier League. Na první zápas v dresu Sunderlandu však nebude vzpomínat v dobrém. Po jeho hrubých chybách vstřelil Tottenham tři góly a zvítězil 4:1.



O záchranu hrající Sunderland se v posledních zápasech vzchopil. Vyhrál dvě důležitá utkání v přímém boji o záchranu, když porazil Aston Villu 3:1 a Swansea 4:2. Bodovat chtěl i na White Hart Line, kde své domácí zápasy hraje Tottenham.

„Kohouti“ v letošní sezoně válí, přesto šel jako první do vedení hostující Sunderland. Domácí do poločasu sice vyrovnali, ale poslední celek Premier League jim byl více než vyrovnaným soupeřem.

A pak to přišlo. Běžela 59. minuta. U postranní čáry se postavila právě nová posila z bundesligy. Do konce utkání zbývalo 31 minut a na světelné tabuli svítil stav 1:1. Pro hosty skvělý výsledek. Jenže Kirchhoff prožil debut hrůzy.

2562122:gallery:true:true

Po jeho dvou chybách vstřelili Spurs dva góly a třetí jim doslove daroval, když nesmyslně zajel do soupeře ve vlastním vápně. Rozhodčí neměl na výběr a nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil kanonýr Harry Kane.

Pětadvacetiletý Kirchhoff tak zažil v nejprestižnější fotbalové soutěži na světě debut hrůzy. Svými chybami se výrazně podílel na prohře Sunderlandu 1:4. Výkon mladého Němce je vodou na mlýn internetových vtipálků, kteří se shodují, že představení obránce bylo vůbec nejhorším debutem v historii Premier League.

Německý obránce (vlevo) zavinil pokutový kop
Německý obránce (vlevo) zavinil pokutový kop

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud