23. ledna 2017 • 16:00

Mason po zranění hlavy už mluví. Navštívili ho spoluhráči i Terry

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložníkovi Ryanu Masonovi z Hullu po střetu s obráncem Chelsea Garym Cahillem v nedělním utkání anglické ligy praskla lebka. Pětadvacetiletý fotbalista se podrobil operaci. Vedení Hullu oznámilo, že hráč je po zákroku ve stabilizovaném stavu a v nemocnici zůstane několik dní.



Mason utrpěl zranění ve 12. minutě zápasu na Stamford Bridge, když do něj Cahill vrazil hlavou ve vzdušném souboji. Přímo na hřišti ho lékaři obou týmů ošetřovali zhruba deset minut, než byl s kyslíkovou maskou na obličeji převezen do nemocnice.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Hull 2:0
Video se připravuje ...

"Všichni v klubu chceme vyjádřit vřelé díky za skvělou a pohotovou péči, které se Ryanovi dostalo od záchranky i na neurochirurgickém oddělení nemocnice St. Mary," uvedlo vedení Hullu, kam Mason přišel před půl rokem z Tottenhamu za 13 milionů liber jako nejdražší posila v historii klubu.

Dnes ráno navštívili Masona kapitán Hullu Michael Dawson s klubovým lékařem. "Ryan už normálně komunikuje a bavil se s nimi o incidentu. On i jeho rodina jsou mimořádně potěšeni podporou, která se mu přes sociální média dostává," uvedl Hull v prohlášení. Za záložníkem Hullu se přišel podívat i Gary Cahill a kapitán Chelsea John Terry.

Mason se zřejmě vyhnul vážnějším následkům i díky skvělé péči lékařských týmů obou klubů, což ocenila i asociace Headway zabývající se poraněními mozku. "Náhodou jsem na utkání byl a byl jsem svědkem příkladné reakce lékařských týmů. Naše organizace bývá kritická k tomu, jak se ve fotbale přistupuje k poraněním hlavy, ale zde bylo vidět, že se poučili," uvedl ředitel organizace Peter McCabe.

Ošetřován byl po srážce i Cahill, který však v zápase mohl pokračovat a v 81. minutě zpečetil gólem hlavou vítězství Chelsea 2:0.

"Bylo to opravdu ošklivé a musím říct, že po prvním poločase na tom ani Gary nebyl moc dobře. Rozhodl se ale hrát dál," komentoval srážku z úvodu zápasu trenér Chelsea Antonio Conte.

Podobné zranění utrpěl v anglické lize v říjnu 2006 brankář Petr Čech. Tehdejšího gólmana Chelsea trefil kolenem do hlavy Stephen Hunt z Readingu a zlomil mu spánkovou kost. Čech se vrátil na trávník po čtvrt roce, od té doby chytá v helmě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud