30. října 2008 • 09:57

Tottenham postaví nový stadion

Autor: pj
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě včera si Tottenham skvěle zastřílel v zápase s Arsenalem (4:4) a dnes zveřejnil plány na výstavbu nového stadionu, který snese 60 tisíc sedících diváků.



Výstavba nového stánku je spojena také s odchodem z White Hart Lane, nynějšího domova „spurs“, kde pobývají dlouhých 109 let.

Vedení londýnského klubu ale fanoušky ujistilo, že lokalita nové arény zůstane stejná. Údajně by měl stát poblíž současného stadionu.

Do projektu vstupuje mnoho společností, kterého si od něj hodně slibují. V novém domovském stánku Tottenhamu se totiž nebude hrát jen fotbal. Počítá se také se zařízeními pro volný čas, veřejnými prostory i byty.

„Plán je vynikající a bereme jej jako velkou investici pro naše fanoušky,“ řekl předseda klubu Daniel Levy. „Pro celý klub to představuje také významný krok dopředu. S kapacitou pro 60 tisíc diváků a nejmodernější technologií, vytvoříme nová pracovní místa, důležité veřejné prostory a domovy. Bude to přínos pro místní ekonomiku.“

Levy se také pokouší novým stadionem utužit komunitu příznivců „spurs“, proto chce s nimi projednat veškeré detaily plánů.

„S nápadem jsme zatím v raném stádiu, ale chceme znát názory místních obyvatel a našich fanoušků. Doufám, že budou mít čas se na prozatímní plány podívat a poslat nám své připomínky,“ dodal šéf Tottenhamu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud