2. srpna 2009 • 16:42

City utratí za platy tři miliardy ročně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Manchesteru City za poslední rok utratilo za posily 300 milionů liber a jeho náklady budou nadále stoupat. Roční výdaje na platy fotbalistů totiž vzrostly na více než 100 milionů liber (přes tři miliardy korun).



To je dvakrát více, než kolik tým platil před rokem.

Hned čtvrtinu z této částky podle informací deníku News of the World dostane pět největších posil. Nejvyšší plat patří Brazilci Robinhovi, který dostává 160 tisíc liber (4,8 milionu korun) týdně. O deset tisíc méně mají další útočníci Emmanuel Adebayor a Carlos Tévez. Částku 120 tisíc týdně inkasují další letní posily Gareth Barry a Kolo Touré.

Podle městského rivala United by mohly astronomické platy v budoucnu znamenat pro City finanční problémy. "Nevěříme, že má cenu platit obrovské částky hráčům okolo 27 let. To nemá návratnost. My se snažíme udržet platy na padesáti procentech celkového rozpočtu," uvedl šéf Manchesteru United David Gill. V City tvoří v současnosti platy vyšší sumu než původně plánovaný rozpočet celého klubu 90 milionů liber.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud