Jakub Dvořák
4. dubna 2017 • 10:48

Sampdoria klidní Inter: Schick není na prodej! Chválí si ho i parťák z útoku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je Schick! A v létě zůstane u nás! Slavný Inter Milán dostal v pondělí dvě citelné rány. Nejen, že podlehl na vlastním hřišti Sampdorii 1:2, ale ještě se přímo z úst soupeřova prezidenta dozvěděl, že vycházející hvězda janovského celku není na prodej. Aby toho nebylo málo, právě český útočník vsítil vyrovnávací branku hostů.



Přístavní klub si musí mnout ruce. Po zaváhání s Juventusem se v Serii A opět vrátil na vítěznou vlnu. A to i zásluhou českého reprezentanta Patrika Schicka . Před pondělním šlágrem s Interem se spekulovalo, zda bude mladý střelec fit, aby vůbec do zápasu zasáhl. Zranění kotníku mu totiž nedovolilo hájit české barvy v duelech s Litvou a San Marinem.

Trenér Marco Giampaolo ale všechny na San Siru překvapil. Svůj klenot vyslal do hry hned od prvních minut. A rovnou na hrot společně s Fabiem Quagliarellou. Zato se Schick odvděčil poctivým a sebevědomým výkonem. Na trávníku si z hráčů Interu nedělal hlavu a nebál se předvést své technické schopnosti.

Vrchol jeho snažení byla vyrovnávací trefa na 1:1, když na zadní tyči doklepl do branky Silvestreho hlavičku. Vítěznou trefu obstaral právě Schickův parťák z útoku, když v 85. minutě proměnil penaltu a Sampdoria mohla slavit cenný skalp.

VIDEO: Schickův gól proti Interu

Normálně by po utkání všechny přítomné novináře nezajímalo nic jiného, než spojení domácího týmu a Patrika Schicka. O zájmu Interu se dlouhodobě ví. Jenže prezident Sampdorie Massimo Ferrero ještě před zápasem utnul jakékoliv spekulace. „Patrik není na prodej,“ uvedl. „Že je v jeho smlouvě klauzule 25 milionů eur pro zahraniční kluby? Existuje jedna italská píseň, ve které se zpívá: ‚Není na prodej‘,“ zopakoval.

Pro Schicka to bylo teprve šesté utkání v základní sestavě Sampdorie. A to především díky tomu, že kvůli zranění chyběl nejlepší střelec klubu Muriel. V jiných zápasech nastupoval český útočník vždy jako žolík. Zároveň to byl teprve druhý duel, kdy hrál od prvních minut a vstřelil gól. Naposledy tomu tak bylo v říjnu proti Juventusu.

Spoluhráč Fabio Quagliarella si nemohl vynachválit, jak mu to se Schickem na hřišti šlo. „Rozdíl mezi ním a Murielem? Patrik odvede víc předfinální práce. Je to technický typ. S Luisem je to spíš o nábězích. Co mě však na Schickovi udivuje – je až ledově klidný. Něco zkazí? No a? Zůstává v klidu. To je pro hráče, který má rozhodovat zápasy, velmi důležitá vlastnost,“ uvedl po utkání autor vítězné trefy.

Po výhře nad Interem se také novináři zajímali, zda v klubu zůstane úspěšný trenér Marco Giampolo, o jehož budoucnosti se v posledních měsících intenzivně jednalo. „Smlouvu prodloužíme tento týden. Tuším, že ve středu. Výsledek s Interem v tom nehraje žádnou roli,“ řekl trenér Sampdorie.

Dotazy samozřejmě směřovaly i na budoucnost Patrika Schicka. I na tuto otázku Giampaolo odpověděl s klidem. „Že se o něho zajímá Inter? Věřím, že i Patrik zůstane v klubu,“ uvedl. „Jeho čas teprve přijde,“ dodal italský trenér.

Patrik Schick ze Sampdorie Janov v zápase s milánským Interem
Patrik Schick ze Sampdorie Janov v zápase s milánským Interem

MATCH OVERVIEW LEGACY
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud