28. září 2015 • 09:28

Český souboj v Německu. Kadlec šanci nedal, Darida vystřelil bod

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Frankfurtu Václav Kadlec dostal poprvé v sezoně příležitost v základní sestavě v 7. kole bundesligy proti Hertě Berlín. A hned byl blízko gólu, jenže šanci neproměnil. To českému zástupci v dresu soupeře se vedlo lépe, záložník berlínského týmu Vladimír Darida skóroval a zařídil svému týmu bod.



Domácí Frankfurt začal utkání výborně. Nejdřív sice přežil šanci Herthy, ale poté udeřill. Kanonýr a nejlepší střelec loňského ročníku bundesligy Alexander Meier poslal svůj tým do vedení. A chvíli poté to mohlo být už o dva góly.

V šanci se objevil Kadlec, který do tohoto zápasu dostával jen minimum prostoru na hřišti. Českého útočníka našel prudký centr na přední tyči, jenže Kadlec nedokázal míč umístit do sítě.

Utkání nadále pokračovalo ve zběsilém tempu, šance střídala šanci. Další příležitost neproměnil útočník Herthy Ibiševič, na druhé straně zase po střele Stendera zazvonilo břevno.

V 56. minutě skončilo utkání pro Václava Kadlece, kterého vystřídal Gian-Luca Waldschmidt. To hostující Vladimír Darida jako důležitý hráč berlínského klubu na střídání zvyklý není a tak tomu bylo i ve Frankfurtu.

VIDEO | Darida vystřelil Herthe bod ve Frankfurtu

A český reprezentační záložník důvěru v závěru splatil. V 82. minutě se k němu dostal míč ve vápně a Darida si poradil skvěle. Prostřelil brankáře a mohl se před svými příznivci radovat.

Darida gólem vyrovnal na 1:1, tak už utkání skončilo. Díky získanému bodu se Hertha, která v loňské sezoně bojovala do poslední chvíle o udržení, drží na vynikajícím šestém místě.

Vladimír Darida na tom má výrazný podíl. Naopak Václav Kadlec bude muset dále přesvědčovat trenéra Frankfurtu Armina Veha, že na základní sestavu i přes velkou konkurenci má.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud