10. prosince 2017 • 20:00

SESTŘIHY: Gebre Selassie sestřelil BVB. Kolín ztratil vedení 3:0 a prohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie svým premiérovým gólem v sezoně zařídil Brémám v německé lize vítězství 2:1 na hřišti Dortmundu. Bayern vyhrál na půdě Frankfurtu 1:0 a dál vládne. Jeho hlavní pronásledovatel RB Lipsko pouze remizovalo s Mohučí. Leverkusen zvítězil na hřišti Stuttgartu 2:0 a posunuli na čtvrté místo. Nováček nejvyšší soutěže prohrál doma téměř přesně po roce - naposledy se mu to stalo loni 12. prosince s Hannoverem. Fotbalisté Kolína nad Rýnem byli v 15. kole německé ligy blízko prvního vítězství v sezoně, když nad Freiburgem po půlhodině vedli už 3:0. Hosté ale zejména díky útočníkovi Nilsu Petersenovi, který v závěru proměnil dvě penalty a vstřelil hattrick, zápas otočili a nakonec vyhráli 4:3. Kolín má na kontě stále jen tři body, na nesestupové pozice ztrácí dvanáct bodů. Freiburg se posunul na barážovou šestnáctou příčku před Brémy.



Góly

Domácí: 58. Aubameyang

Hosté: 27. M. Eggestein, 65. Gebre Selassie

Sestavy

Domácí: Bürki – Bartra, Subotić, Papastathopoulos, Schmelzer (C) – Kagawa, Dahoud (82. Isak), Guerreiro (46. Şahin) – Jarmolenko (46. Schürrle), Aubameyang, Pulisic.

Hosté: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Delaney – Bartels (35. Kainz, 84. Bauer), Junuzović (C) (54. Gondorf), M. Kruse.

Náhradníci

Domácí: Isak, Şahin, Schürrle, Toprak, Weidenfeller, Weigl, Zagadou

Hosté: Drobný, Bauer, Kainz, Gondorf, Hajrović, Sané, Belfodil

Rozhodčí

Gräfe – Kempter, Sinn

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Český fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie svým premiérovým gólem v sezoně zařídil Brémám vítězství 2:1 na hřišti Dortmundu v 15. kole německé ligy. Werder vyhrál teprve potřetí a poskočil na 16. příčku. Trápící se Dortmund ztratil body v devátém soutěžním utkání za sebou.

SESTŘIH: Dortmund - Brémy 1:2. Vítězný gól dal Gebre Selassie
Video se připravuje ...

Brémy byly velkou část utkání pod tlakem, ale český gólman Jiří Pavlenka odolával. Naopak se hezkou střelou prosadil Eggestein. V 58. minutě už Pavlenku překonal se štěstím kanonýr Aubameyang a dal dvanáctý ligový gól v sezoně.

Klíčový moment přišel v 65. minutě, kdy si na centr ze standardní situace naběhl Gebre Selassie a hlavou zařídil Brémám výhru. Dortmund mohl vyrovnat, ale Kagawa v jasné šanci jen trefil spoluhráče.

Český obránce rozhodl o výhře Brém
Český obránce rozhodl o výhře Brém

Góly

Domácí:

Hosté: 20. Arturo Vidal

Sestavy

Domácí: Hradecky – Salcedo, D. Abraham, Falette – M. Wolf, K-P. Boateng, G. Fernandes (71. Jović), Willems (78. Tawatha) – Barkok (81. Stendera), Haller, Rebić.

Hosté: Starke – Kimmich, J. Boateng, Süle, Rafinha – James Rodríguez, Javi Martínez, Arturo Vidal (55. Tolisso) – Coman (83. Lewandowski), T. Müller, Ribéry (67. Alaba).

Náhradníci

Domácí: Jović, Gaćinović, Stendera, Russ, Hrgota, Tawatha, Zimmermann

Hosté: Hummels, Lewandowski, Rudy, Tolisso, Alaba, Wriedt, Hoffmann

Karty

Domácí: G. Fernandes, M. Wolf

Hosté: Arturo Vidal, Rafinha, T. Müller

Rozhodčí

Osmers – Waschitzki, Gorniak

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

Návštěva

51500 diváků

Bayern Mnichov zvítězil 1:0 na hřišti Frankfurtu díky brance Artura Vidala z 20. minuty a zajistil si 23. titul podzimního mistra. Tabulku vede už o devět bodů před druhým Lipskem, které doma jen remizovalo 2:2 s Mohučí. O výhru přišlo tři minuty před koncem po rohovém kopu.

SESTŘIH: Frankfurt - Bayern 0:1. Výhru trefil Vidal, FCB dál vládne
Video se připravuje ...

V duelu mezi Frankfurtem a Bayernem nastala kuriózní situace, když sudí ukázal domácímu Mariusi Wolfovi dvacet minut před koncem přísnou červenou kartu. Následně situaci ale konzultoval s videorozhodčím a své rozhodnutí změnil na žlutou kartu. Wolf už byl mezitím v šatně a zpátky ho musel přivést vedoucí týmu.

"Došel jsem až do šatny, když pro mě přiběhl vedoucí týmu a řekl, že se mám vrátit, že si to sudí prohlédl na videu. A to měl, protože jsem si jistý, že to na červenou kartu nebylo," reagoval Wolf po zápase.

Góly

Domácí: 8. Klünter, 16. Guirassy, 29. Stanko Stanko (vl.)

Hosté: 39. Petersen, 65. Haberer, 90. Petersen, 90+5. Petersen

Sestavy

Domácí: T. Horn – Olkowski, F. Sörensen, Heintz, J.-K. Horn – S. Özcan, Lehmann (C) – Klünter (79. Clemens), Jojić (70. Bisseck), Rausch (72. Risa) – Guirassy.

Hosté: Schwolow – Koch, Schuster (C) (18. Kleindienst), Lienhart (17. Stanko Stanko) – Haberer, Höfler, Stenzel, Günter – Ravet, Terrazzino (63. Kath) – Petersen.

Náhradníci

Domácí: Handwerker, Clemens, Risa, Müller, Ouahim, Bisseck

Hosté: Kübler, Kent, Sierro, Stanko, Kleindienst, Kath, Gikiewicz

Karty

Domácí: Klünter, S. Özcan, Guirassy

Hosté: Haberer, Höfler, Kleindienst

Rozhodčí

Kampka – Schaal, Pelgrim

Stadion

RheinEnergieStadion (Kolín n. R.)

SESTŘIH: Kolín - Freiburg 3:4. Domácí tratili třígólové vedení, hrálo se ve sněhu
Video se připravuje ...

Úvod zápasu, který začal s půlhodinovým zpožděním kvůli sněhu, vyšel kolínským fotbalistům na jedničku. V osmé minutě otevřel skóre Klünter, o chvíli později zvýšil z pokutového kopu Guirassy. Na zasněženém trávníku nebyl vidět penaltový puntík, rozhodčí tak musel jedenáctimetrovou vzdálenost od branky odkrokovat.

Na 3:0 zvýšil nešťastně vlastní brankou Stanko, přesto se Stefan Ruthenbeck nedočkal vítězného bundesligového debutu na lavičce porýnského celku. V závěru poločasu snížil Petersen a v 65. minutě hlavou vstřelil kontaktní gól Haberer.

Minutu před koncem základní hrací doby videorozhodčí potvrdil penaltu po Özcanově zákroku ve vápně a nejlepší střelec Freiburgu Petersen vyrovnal. V páté minutě nastavení dostal po Guirassyho ruce k dispozici další pokutový kop a zkompletoval hattrick. Freiburg vyhrál venku poprvé v sezoně.

Góly

Domácí: 59. Füllkrug, 85. Harnik

Hosté:

Sestavy

Domácí: Tschauner (C) – Korb, Anton, Sané, Ostrzolek – Klaus, Schwegler, Bakalorz, Bebou (65. Sorg) – Benschop (83. Karaman), Füllkrug (77. Harnik).

Hosté: Baumann – Kadeřábek, Vogt (C), Hübner, Zuber (73. N. Schulz) – Rupp (65. Szalai), Geiger (46. Akpoguma), Amiri – Uth, Kramarić, Gnabry.

Náhradníci

Domácí: Harnik, Fossum, Hübner, Esser, Sorg, Karaman, Sarenren-Bazee

Hosté: Nordtveit, Demirbay, Grillitsch, Schulz, Akpoguma, Szalai, Kobel

Karty

Domácí: Bebou, Schwegler

Hosté: Geiger, Kramarić, Kadeřábek, Vogt, Amiri

Rozhodčí

Schmidt – Schlager, Siewer

Stadion

HDI-Arena. Hannover

SESTŘIH: Hannover - Hoffenheim 2:0. Hosté spadli na šesté místo
Video se připravuje ...

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem prohrál na hřišti Hannoveru 0:2. O první výhru domácích po čtyřech zápasech se postarali Füllkrug a Harnik. Hannover potvrdil, že se mu na vlastním stadionu vcelku daří, ze sedmi duelů vydoloval 14 bodů a inkasoval jen pětkrát.

Góly

Domácí: 75. Caiuby

Hosté: 90+1. Kalou

Sestavy

Domácí: Hitz – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Ku (81. R. Khedira), Baier (C) – Heller (77. Schmid), Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason (89. Córdova).

Hosté: Almenning Jarstein – Plattenhardt, Rekik, Langkamp, Weiser – Skjelbred, Stark – Leckie (59. Lazaro), Mittelstädt (80. Kalou) – Ibišević (C) (59. Esswein), Selke.

Náhradníci

Domácí: Luthe, Danso, Či Tong-won, Khedira, Morávek, Schmid, Córdova

Hosté: Klinsmann, Pekarík, Esswein, Lazaro, Lustenberger, Maier, Kalou

Karty

Domácí: Caiuby, Max

Hosté: Leckie, Rekik

Rozhodčí

M. Petersen

Stadion

WWK Arena, Augsburg

SESTŘIH: Augsburg - Hertha 1:1. Kalou zachránil bod v závěru
Video se připravuje ...

Hertha Berlín bez zraněného záložníka Vladimíra Daridy remizovala v Augsburgu 1:1. Domácí vedli zásluhou Caiubyho, v nastavení ale vyrovnal Kalou. Augsburg bodoval potřetí v řadě a je sedmý pouze o skóre za Hoffenheimem.

Góly

Domácí: 29. Kampl, 45+3. Werner

Hosté: 39. Quaison, 87. Berggreen

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker (46. Compper), Orban, Bernardo – Laimer (46. Bruma), Demme – Kaiser (C) (83. Halstenberg), Kampl – Y. Poulsen, Werner.

Hosté: Zentner – Donati, Balogun, A. Diallo, Brosinski (C) – Latza, Gbamin, Frei (79. Maxim) – Serdar, Quaison (79. Jairo), Holtmann (57. Berggreen).

Náhradníci

Domácí: Mvogo, Konaté, Halstenberg, Compper, Keïta, Bruma, Augustin

Hosté: Huth, Hack, Maxim, De Blasis, Fischer, Jairo, Berggreen

Karty

Domácí: Laimer, Ilsanker

Hosté: A. Diallo, Berggreen, Serdar

Rozhodčí

P. Ittrich – N. Grudzinski, S. Thielert

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

Návštěva

32817 diváků

SESTŘIH: RB Lipsko - Mohuč 2:2. Domácí ztratili výhru v 87. minutě
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Mathenia – Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos (C), Santos – Walace (78. Ekdal), G. Jung – Ito (60. Waldschmidt), Hunt, Kostić – Arp (83. Hahn).

Hosté: Casteels – Verhaegh, Uduokhai, Brooks, William – Guilavogui, Arnold – Malli (78. Gerhardt), Didavi (90+1. Osimhen), Origi (56. Ntep) – Mario Gómez (C).

Náhradníci

Domácí: Pollersbeck, Hahn, Ekdal, Schipplock, Sakaj, van Drongelen, Waldschmidt

Hosté: Grün, Bruma, Ntep, Dimata, Osimhen, Gerhardt, Knoche

Karty

Domácí: Diekmeier, Kostić

Hosté: Ntep, William

Rozhodčí

Christian Dingert – Tobias Christ, Timo Gerach

Stadion

Imtech Arena, Hamburg

SESTŘIH: Hamburk - Wolfsburg 0:0. K HSV se přibližuje sestupové pásmo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24. Kramer

Hosté: 62. Vestergaard (vl.)

Sestavy

Domácí: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – T. Hazard, Kramer (79. Cuisance), Zakaria, Grifo (76. Bobadilla) – Stindl (C), Raffael.

Hosté: Fährmann (C) – Kehrer (67. Stambouli), Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, McKennie, Meyer, Oczipka – Harit (83. Konopljanka), Embolo (60. Burgstaller) – Di Santo.

Náhradníci

Domácí: Sippel, Oxford, Cuisance, Bobadilla, Hofmann, Drmić, Villalba

Hosté: Nübel, Coke, Riether, Konopljanka, Stambouli, Reese, Burgstaller

Karty

Domácí: Elvedi

Hosté: Harit, Nastasić

Rozhodčí

S. Stegemann – M. Achmüller, M. Pickel

Stadion

Borussia-Park, Mönchengladbach

Návštěva

54018 diváků

SESTŘIH: Mönchengladbach - Schalke 1:1. Hosté se udrželi v TOP3
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 20. Havertz, 80. L. Bender

Sestavy

Domácí: Zieler – Kamiński (68. Akolo), Badstuber (C), Baumgartl – Emiliano Insúa, Gentner (74. Mangala), Ascacibar, Pavard – Özcan (85. Asano), Donis – Terodde.

Hosté: Leno – Tah, S. Bender, P. Retsos (46. Baumgartlinger) – Kohr, L. Bender (C), Mehmedi (61. Henrichs), Havertz – Brandt (72. Bellarabi), Bailey – Volland.

Náhradníci

Domácí: Grahl, Asano, Ofori, Akolo, Mangala, Ailton, Beck

Hosté: Alario, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Jedvaj, Lomb, Bellarabi, Henrichs

Karty

Domácí: Ascacibar

Hosté: Havertz

Rozhodčí

Aytekin – Emmer, Beringer

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

Leverkusen šel do vedení po 20 minutách, kdy dal první gól v tomto bundesligovém ročníku osmnáctiletý záložník Kai Havertz. V závěru pojistil výhru Bayeru hlavičkou po rohovém kopu Lars Bender. Leverkusen drží neporazitelnost v soutěži už deset zápasů.

Stuttgart odešel doma poražen poprvé v sezoně, v níž dosud z utkání na vlastním hřišti vytěžil pět vítězství a jednu remízu.

SESTŘIH: Stuttgart - Leverkusen 0:2. Desátý zápas Bayeru bez porážky!
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud