13. března 2016 • 19:55

Ticho v Dortmundu. Při zápase zemřel fanoušek, uctili ho i hráči

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal šel do pozadí. Velká tragédie zasáhla Borussii Dortmund, když během jejího zápasu s Mainzem zemřel přímo na tribuně osmdesátiletý fanoušek. Na jeho počest byli až do závěru zápasu tradičně vyprodané tribuny ticho. V závěru pak celý stadion spustil známou hymnu „You'll never walk alone“.



Zatímco na začátku zápasu se fotbalisté Dortmundu mohli spolehnout na tradičně hlasité fanoušky v zádech, během utkání stadion ztichl. Důvodem byla tragédie, dva příznivce domácí Borussie totiž postihl srdeční infarkt.

Přes okamžitý zásah záchranářů bohužel jeden z fanoušků zemřel. Na jeho počest bylo až do konce zápasu na stadionu ticho, k dojemnému gestu se přidali i příznivci hostujícího Mainzu.

Byli jsme nejprve podráždění tou atmosférou, neboť jsme o ničem nevěděli. Hned po zápase nám trenér vše vysvětlil. Tím jde hra samozřejmě do pozadí,“ uvedl po zápase záložník Dortmundu Marco Reus.

Hráči se proto hned po závěrečném hvizdu vydali ke svým fanouškům a jejich zesnulého kamaráda uctili. Ještě předtím se ovšem odehrála velmi emotivní scéna, když celý stadion, včetně hostujícího kotle, zpíval známou píseň „You'll never walk alone“, tedy „Nikdy nepůjdeš sám“.

Druhý z fanoušků měl více štěstí, byl hospitalizován a je ve stabilizovaném stavu. Přesto fotbalový Dortmund zahalil i přes výhru smutek.

VIDEO | Stadion Dortmundu zpíval na počest zesnulého fanouška

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud