12. února 2015 • 17:20

Messi nekopal po pěti letech penaltu. Neymar ji ale neproměnil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný fotbalista Barcelony Lionel Messi ve středečním úvodním semifinále Španělského poháru s Villarrealem (3:1) nečekaně přenechal penaltu spoluhráči Neymarovi, který ji neproměnil. Argentinský útočník je v katalánském týmu hlavním penaltovým exekutorem a podobné gesto neudělal už téměř pět let.



Messi se v barcelonském dresu naposled vzdal pokutového kopu 21. března 2010 v ligovém duelu se Zaragozou. Po svém hattricku nechal v poslední minutě zahrávat Švéda Zlatana Ibrahimovice, jenž uspěl a uzavřel na 4:2.

Proti Villarrealu rozhodčí odpískal penaltu po ruce Matea Musacchia v 70. minutě za stavu 3:1. Podle záběrů televizních kamer Messi požádal ofenzivního kolegu Neymara , aby se zahrávání ujal on. Zaskočený Brazilec neodmítl, ale nepříliš povedeným pokusem nechal jen vyniknout hostujícího gólmana Sergia Asenja.

VIDEO: Messi přenechal penaltu Neymarovi

"Normálně kope penalty Leo a Neymar je druhý na seznamu. Rozhodnutí je na hráčích, takže se nějak dohodli na hřišti," řekl novinářům trenér Barcelony Luis Enrique. "Také jsem byl hráčem a vím, jak je důležité sebevědomí. Naším penaltovým exekutorem je Leo, ale v oba mám plnou důvěru," doplnil bývalý španělský reprezentant.

Není znám přesný důvod, proč Messi, který v 41. minutě vstřelil na Nou Campu vedoucí gól, přenechal pokutový kop Neymarovi. Fanoušci na sociálních sítích spekulují, že šlo buď o velkorysou nabídku spoluhráči, nebo čtyřnásobný držitel Zlatého míče v danou chvíli jednoduše cítil, že by Asenja nepřekonal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud