16. ledna 2017 • 20:19

Ödegaarda pustil, přivedl jiného! Real získá nového Ibrahimovice

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Realu Madrid míří Zlatan Ibrahimovic! Nikoliv však hvězda Manchesteru United, ale o jeho 18 let mladší krajánek Alexander Isak, kterého média ke slavnému střelci přirovnávají. Mladého útočníka AIK Stockholm má španělský klub oznámit podle informací deníku AS již příští týden a od léta by měl hrát za třetiligovou rezervu.



Od října se na něho stála fronta jako banány. Pyšní se bilancí 29 zápasů/13 gólů. Mladá švédská naděje si mohla vybírat, kterou evropskou metropoli si vybere. V zástupu byly Manchester City, Chelsea, Bayern Mnichov, PSG, Juventus a Real Madrid.

Nakonec vyhrál „Bílý balet“. Ten podle švédských médií zaplatí za Isaka částku, která se bude pohybovat kolem 10 milionů eur a příští týden příchod oficiálně oznámí.  Hráčův zástupce podle informací španělského tisku v nejbližších dnech zamíří do Madridu, aby stvrdil smlouvu, která by měla být na pět let.

Isak v novém roce debutoval ve švédské reprezentaci
Isak v novém roce debutoval ve švédské reprezentaci

Do bílého dresu se však vytáhlý 17letý chlapec, kterému se přezdívá „nový Ibrahimovic“ díky skvělé technice a nemilosrdnému zakončení, zatím neobleče. Real má totiž organizací FIFA pozastavené přestupy, a tak se s AIK dohodne na transferu, ale hráče zaregistruje až v červnu.

V létě se Isak připojí k třetiligové rezervě, kde by se měl stát ofenzivním tahounem týmu. Ten totiž po odchodu střelců Mayorala s Marianem a nyní i tvůrce hry Ödegaarda, bude hráče jeho formátu opravdu potřebovat.

Před pár dny se navíc Isak stal v 17 letech nejmladším střelcem v historii švédské fotbalové reprezentace, když při prvním startu v základní sestavě vstřelil gól v přípravném utkání Slovensku (6:0).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud