7. května 2014 • 14:48

TOP objevy sezony! Zářili Kalas, mladíci z United i zázrak z Itálie

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou mladí, hladoví a touží po úspěchu. Také v aktuální sezoně vylétlo několik nadějných hráčů, kteří dokázali zazářit a plnili titulní stránky sportovních deníků. Minimálně jeden velký zápas jim v probíhajícím ročníku opravdu vyšel. Talenti z Itálie, Anglie, Belgie, Španělska, dokonce i z Česka. Server iSport.cz vybral pět jmen, mezi nimiž nechybí ani stoper Tomáš Kalas.



DOMENICO BERARDI (Juventus - Sassuola, 19 let, útočník)

Domenico Berardi už patří Juventusu, probíhající sezonu ale ještě tráví na hostování v mateřské Sassuole. A jde mu to náramně. Devatenáctiletý talent v sezoně zvládl tři hattricky, všechny zápasy skončily výhrou Sassuoly 4:3. Naposledy zdeptal v úterý večer obranu Fiorentiny, celkem nastřílel už 16 ligových branek. Nezapomenutelný zápas odehrál v lednu proti AC Milán, kde se stal druhým nejmladším autorem čtyř gólů v historii italské ligy.

VIDEO: čtyři góly Berardiho do sítě AC Milán

JAMES WILSON (Manchester United, 18 let, útočník)

Ryan Giggs dal v domácí rozlučce s Hullem šanci mladým hráčům a sázka mu vyšla. James Wilson, teprve osmnáctiletý zelenáč, prožil debut snů. Postavil se na hrot útoku a vstřelil dva ze tří gólů United. Výrazně si řekl o další příležitosti v prvním týmu, byť to díky obří konkurenci Van Persieho, Rooneyho a spol. bude mít mimořádně složité.

VIDEO: dva góly Wilsona proti Hullu

ADNAN JANUZAJ (Manchester United, 19 let, záložník)

Belgický supertalent na sebe poprvé upozornil 5. října v utkání na Sunderlandu. Vstřelil své dvě premiérové branky v Premier League, podal excelentní výkon a klaněla se mu celá Anglie. Od kouče Moyese dostával hodně příležitostí, musí na sobě ale ještě hodně pracovat. Jeho románky s modelkami hodně řeší bulvár, což jeho fotbalovému růstu moc neprospěje. Přesto v něm dřímá obrovský potenciál, United si ho raději pojistili smlouvou až do roku 2018.

VIDEO: branky Adnana Januzaje v zápase se Sunderlandem

MARC BARTRA (Barcelona, 23 let, obránce)

Mladý obránce kroutí v prvním týmu Barcelony svou druhou sezonu. Kvůli marodce stoperů dostával výrazně víc příležitostí, oproti minulému ročníku odehrál dvojnásobný počet zápasů. Jde o příslib Katalánska, tým na něm do budoucna hodlá stavět svou defenzivu. Bartrův největší zápas kariéry přišel ve finále Španělského poháru s Realem Madrid. Nejdřív parádní hlavičkou vyrovnal na 1:1, v závěru ale kolem sebe nechal pláchnout Balea a podílel se na druhém inkasovaném gólu. Přesto je jasné, že jde o kvalitního fotbalistu budoucnosti.

VIDEO: parádní hlavička Bartry v El Clásiku proti Realu Madrid

VIDEO: takhle bartru ve stejném utkání oběhl Gareth Bale a skóroval

TOMÁŠ KALAS (Chelsea, 20 let, obránce)

"Jsem jen tréninkový kužel do počtu," zoufal si český stoper na přetlak v obraně Chelsea a nedostatek příležitostí. Jenže pak přišla bitva s Liverpoolem a trenér Mourinho rozkázal - ligovou premiéru zažiješ na Anfield Road! Leckdo by ze zápasu, kde se možná lámal anglický titul, dostal strach. Jenže Kalas se nebál a utkání zvládl jako zkušený mazák! Pomohl k výhře Chelsea 2:0 a jeho jistý výkon ocenila celá Anglie. Olomoucký odchovanec naznačil, že je připraven hrát fotbal na nejvyšší světové úrovni.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud