26. července 2014 • 17:09

Messi válel na Decově rozlučce: Tohle jsem si nemohl nechat ujít!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý vynikající záložník FC Porta a Barcelony Deco ukončil kariéru. K této příležitosti uspořádal mezi oběma týmy exhibiční zápas. Na stadionu de Dragao v Portugalsku se tak sešli skvělí fotbalisté let minulých i současných. Mezi vybranou fotbalovou smetánkou nechyběl ani hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi, který se na hřišti objevil poprvé po MS v Brazílii. „Od Deca jsem se hodně naučil,“ přiznal Argentinec. Zápas hrající se v úžasné atmosféře nakonec skončil remízou 4:4.



Na Decově rozlučce proti sobě nastoupily dva historické týmy. Porto z roku 2004 a Barcelona z roku 2006, shodně vítězové Ligy mistrů. Portugalský záložník hrál v obou. Jednalo se o nejlepší léta skvělého záložníka.

Fanoušci, kteří exhibiční zápas navštívili, nemuseli v žádném případě litovat. Na trávníku se objevilo několik hvězd v čele se čtyřnásobným vítězem Zlatého míče Lionelem Messim.

VIDEO | Sestřih exhibičního zápasu mezi Portem a Barcelonou

Mimo něj nastoupili na straně Barcelony například obránce Juliano Beletti či záložníci Van Bommel a Edgar Davids. Vpředu pak řádili Ludovic Giuly, Samuel Eto´o nebo Eidur Gudjohnsen.

Porto kontrolovalo neméně zajímavou sestavou. Diváci mohli vidět bývalého oblíbence Maniche, Mendese i útočné duo Derlei a McCarthy.

Sám Deco si zahrál za oba týmy a na každé straně vstřelil jeden gól. Především ten druhý, kterým uzavřel stav zápasu na 4:4, byl skutečně parádní. Portugalec ukázal, že nic ze svého umění nezapomněl.

VIDEO | Nádherný gól Deca uzavřel gólový účet utkání

Gólem netradičně hlavou se připomněl i Lionel Messi. „Deco si takovou rozlučku zasloužil. Byl vynikajícím fotbalistou i člověkem,“ řekl hvězdný Argentinec po zápase.

„Byl hráčem, od kterého jsem se hodně naučil. V žádném případě jsem si tuto akci nemohl nechat ujít,“ uzavřel Messi.

VIDEO | Messiho gól hlavou po parádním centrum Samuela Eto´a

Hráči si celý zápas náramně užívali
Hráči si celý zápas náramně užívali

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud