19. července 2014 • 04:57

Barcelona chystá pro Messiho novou pozici. Bude z něj záložník?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro Lionela Messiho se v Barceloně připravuje nový post. Trenér Luis Enrique chce využít naplno potenciál útočné trojice Suárez – Messi – Neymar, a tak argentinskému útočníkovi poručí, aby hrál hlouběji v poli. Informaci zveřejnil katalánský deník Sport.



Fanoušci i experti po mistrovství světa vyčítali Messimu jeho laxní pohyb a malé číslo ve statistice naběhaných kilometrů. I to mohlo trenéra Barcelony Luise Enriqueho inspirovat v tom, aby našel Messimu novou pozici. Od nadcházející sezony by měl hrát hlouběji v poli s tím, že jeho role „falešného útočníka“ se prakticky změní na ofenzivního záložníka operujícího za dvojící forvardů Neymarem a Suárezem.

Varianta č. 1. Bez Ivana RakitičeFoto Reuters, iSport.cz

To umožní Messimu tvořit hru a mít na ni ještě větší vliv. Navíc ušetří fyzické síly. Od argentinské hvězdy se bude odvíjet nejen postupný útok, ale celá hra Barcelony. Katalánský list odhaduje, že v budoucnu s novými úkoly bude Messi spíše na góly nahrávat, než je střílet. Tím by naopak měly vyniknout výkony útočníků.

S myšlenkou vymyslet pro Messiho jinou taktickou roli si pohrávali v Barceloně delší dobu. Jako první s ní přišel již zesnulý trenér Tito Vilanova, zrealizuje ji právě Enrique. V zásobě ale bude mít více systémů pro taktické změny. Jak uvedl, pro soupeře chce zůstat nepředvídatelným týmem. „Vždy ale zůstaneme věrní našemu stylu hry,“ prohlásil kouč Barcelony, čímž měl na mysli zejména dominanci v držení míče.

Varianta č. 2: Bez Andrése IniestyFoto Reuters, iSport.cz
Varianta č. 3: S jedním defenzivním záložníkemFoto Reuters, iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud