26. května 2007 • 00:00

Poborský: Návrat? Ten nehrozí

Autor: Sport
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání se Slavií a potom konec. Rekordman v počtu startů za národní tým Karel Poborský nastoupí v pondělí k poslednímu zápasu v kariéře. Existuje šance, že by se ještě někdy vrátil?



Utkání se Slavií a potom konec. Rekordman v počtu startů za národní tým Karel Poborský nastoupí v pondělí k poslednímu zápasu v kariéře. Existuje šance, že by se ještě někdy vrátil? "Rozhodně ne," říká rezolutně záložník Českých Budějovic.


V pondělí nastoupíte k poslednímu střetnutí kariéry. Připomíná vám tenhle fakt hodně lidí? "Já se připravuju normálně, beru to jako každý jiný zápas, ale samozřejmě si všímám toho, že se o tomhle utkání v souvislosti se mnou mluví víc než obvykle. Asi je to i tím, že hrajeme se Slavií, která bojuje o předkolo Ligy mistrů, a tím ten zápas získává na atraktivitě. Já si troufám říct, že bude vyprodáno a přeju si, aby to byl dobrý fotbal." Tušíte, jestli pro vás spoluhráči nebo zaměstnanci klubu chystají nějaké překvapení? "Já se po tom nepídím. Musím ještě do konce sezony zařídit spoustu věcí, takže ani nemám moc čas pořádně sledovat, co se kolem mě děje." Mluvil jste s trenérem Ciprem o tom, jak bude utkání se Slavií vypadat? Mám na mysli, jestli vás třeba nevystřídá před koncem, aby vám diváci mohli zatleskat. "Nemluvili jsme o tom, asi to tak nějak vyplyne ze situace. Neprobírali jsme to ani z toho důvodu, že kvůli mně nechceme ze zápasu se Slavií dělat nějaké divadlo. Bereme to jako důležité utkání, rádi bychom po pěti prohrách bodovali a důstojně se rozloučili s diváky." Sám jste připomněl, že Slavia hraje o hodně. Je tohle utkání ideální na rozloučení s kariérou? "Já jsem rád, že to vyšlo takhle. Zápasy, kdy už o nic nejde, nemají žádný náboj, nikoho nezajímají. Ale utkání se Slavií bude hodně vyhecované. Těší mě, že o něco jde, Slavia vlastně hraje o vše." Pozval jste na pondělní utkání nějaké speciální hosty? "Ne, rodina chodí na každý zápas a moji nejbližší kamarádi také." Konec kariéry jste oznámil před měsícem. Přemlouval vás někdo, abyste si to ještě rozmyslel? "Ne, nikdo to nezkoušel, ono by to ani nemělo cenu." Hrálo ve vašem rozhodnutí vliv to, že jste dostal šanci pracovat u reprezentace? "Troufám si tvrdit, že žádný. Byl jsem dopředu rozhodnutý, že v létě skončím bez ohledu na to, co se stane. Všechno k tomu směřovalo." Existuje varianta, že byste se do vrcholového fotbalu vrátil? "Já ji nevidím." Ani jedno procento? Vzpomeňte si třeba na Jozefa Chovance, který se rozloučil s kariérou a po necelém půlroce naskočil za Spartu do derby... "To u mě asi nehrozí. Nevidím ani to jedno procento."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud