2. července 2015 • 14:22

Střihavku chtěli Němci. Raději jede s hráči bez angažmá do Portugalska

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hurá do Portugalska. Český tým trenéra Vernera Ličky, složený z hráčů, kteří jsou aktuálně bez angažmá, čeká v sobotu čtvrtfinále mezinárodního turnaje FIFPro proti portugalskému výběru. Hrát by se mělo od 19 hodin na stadionu Belenenses. V případě úspěchu by český výběr pokračoval v turnaji, když by narazil na úspěšnějšího z dvojice Nizozemsko – Švýcarsko.



„Do Portugalska letíme v pátek brzy ráno, chci poděkovat Markétě s Luckou ze sekretariátu ČAFH, protože bylo hodně složité cestu zajistit. Zájem ze strany hráčů byl obrovský, řekl bych, že až dvacet hráčů jsem musel odmítnout. Do Portugalska jedou hráči, co si postup vybojovali v duelu s Rumunskem,“ říká Dominik Rodinger, sportovní ředitel ČAFH.

Právě Česká asociace fotbalových hráčů stojí za projektem, kdy pravidelně pořádá kemp pro hráče bez angažmá a pomáhá jim najít nové působiště. Tak to funguje i nyní v létě.

„Myslím, že už si to řada fotbalistů uvědomila. Rozjeli jsme tady něco velkého. Podívejte se, jak dlouho s týmem pracujeme a třeba v Portugalsku, co mám informace, začali trénovat ve čtvrtek,“ říká Rodinger. „Hráči tady dostávají absolutní komfort,“ dodává.

Už po utkání proti rumunskému výběru se objevily informace, že je o hráče Ličkova výběru zájem. Složení mužstva se ale nemění. „Ale třeba Roman Turek, který hrával ve Žďáru, teď nastoupil za Třinec v přípravě proti Spartě,“ ukazuje Rodinger příklad, že ČAFH fotbalistům pomáhá.

Dalším příkladem budiž Lukáš Kubáň, nebo třeba útočník David Střihavka. Kolem něj začal kroužit po utkání s Rumuny jeden německý klub. „Střihavka ale s námi jede do Portugalska, až pak se bude jednat dál,“ prozrazuje Rodinger.

S projektem zatím vládne absolutní spokojenost. Není to jen názor funkcionáře, ale i samotných hráčů. „Dřív se třeba kluci styděli na náš kemp přijít a ukázat, že jsou bez angažmá. Teď třeba i David Střihavka uznal, že je to geniální věc. Kdykoliv bude bez angažmá, rád na kemp přijde,“ těší zástupce ČAFH.

Tím, že se fotbalisté ukážou a kluby mají zájem o jejich angažování, ale pro asociaci práce nekončí. „Hráče, co odcházejí z kempu, sledujeme dál. Máme za ně odpovědnost, pomáháme jim při vyjednávání smluv, všechno kontrolujeme,“ doplňuje Rodinger.

Česká nominace: Kotěra, Fryšták - Ježdík, Kubáň, Janošík, Josl, Starý, Růžička, Kabele, Koukal, Zeman, Jeslínek, Očovan, Kušnír, Turek, Střihavka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud