29. srpna 2016 • 18:23

Novotnému v Čeljabinsku ukončili smlouvu kvůli nemoci. Tak to chodí, říká

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jiří Novotný předčasně ukončil své angažmá v Traktoru Čeljabinsk. Mistr světa z roku 2010 pro server hokej.cz uvedl, že se s vedením klubu KHL dohodl na rozvázání smlouvy kvůli onemocnění mononukleózou.



Třiatřicetiletý Novotný přišel do Čeljabinsku v létě z Jaroslavle, na začátku sezony však v soutěžních zápasech nehrál. Onemocněl zhruba před třemi týdny a nenastoupil tak ani do jednoho ze tří utkání, které Traktor v KHL doposud absolvoval.

"Nějakou dobu jsem ležel v nemocnici a nebylo mi vůbec dobře. Teď se cítím mnohem lépe, ale musím být v klidu. Fyzická zátěž je vyloučená. Minimálně ještě dva, možná až tři měsíce," řekl serveru hokej.cz Novotný.

Rozvázání smlouvy ze strany klubu zkušeného českého útočníka nepřekvapilo, vedení Čeljabinsku rozumí. "V Rusku to tak chodí. Vypadl jsem na delší dobu a Traktor si nemůže dovolit, aby měl jednoho cizince na marodce třeba několik měsíců. Chápu to," řekl.

Kromě Novotného navíc klub přišel o dalšího Čecha Michala Řepíka , jenž musí na operaci se zraněným ramenem a také jeho zřejmě čeká až tříměsíční pauza.

Novotný, rodák z Pelhřimova, působil v KHL od roku 2009. Postupně vystřídal kluby Atlant Mytišči, Barys Astana, Lev Praha, Jaroslav a Čeljabinsk. Za sebou má i sedm sezon v zámoří, v NHL nastupoval za Buffalo, Washington a Columbus. Kde bude po vyléčení pokračovat, zatím bývalý reprezentační kapitán netuší.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud