12. prosince 2016 • 18:32

Výhra znamená postup! Spartu čeká čtvrtfinálová odveta s Bernem

Autor: Daniel Ryl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport extraliga má na programu odpočinek, ale hokejisty Sparty čeká v úterý velmi důležité utkání. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bernu budou bojovat o postup do semifinále, kam je po úvodní remíze 1:1 ze Švýcarska pošle jakákoliv výhra. Prestižní souboj s mužstvem, jehož fanoušci drží evropský rekord v návštěvnosti, kvůli tomu sparťané přirovnávají k sedmému utkání série play off.



Trenér Jiří Kalous věří, že jeho svěřenci navážou na povedený výkon z Bernu a stvrdí postup mezi nejlepší čtyřku evropských týmů. „První utkání jsme odehráli velmi dobře. Vstřelili jsme první gól a byla jen škoda brzkého vyrovnání. Výborným výkonem nás podržel Tomáš Pöpperle. Očekávám, že vyrovnaný průběh bude mít také odveta.“

Sparta se na domácím ledě pokusí poprvé v historii Champions Hockey League postoupit do semifinálových bojů, kde ještě nebyl žádný český zástupce. „Už jen postup do čtvrtfinále je obrovský úspěch, ale chceme dál. Není důvod si nevěřit,“ nechává obavy stranou zkušený útočník Lukáš Pech.

V podrobném duchu hovořil také sparťanský kapitán Jaroslav Hlinka, jenž si Bern pamatuje z angažmá v Klotenu. „Domácí odveta bude pro nás i fanoušky velký zážitek. Věřím, že jich přijde co nejvíc. Za celou kabinu bych je chtěl pozvat,“ vzkázal zkušený centr. Švýcarští fanoušci nasadili laťku hodně vysoko, když jich na první utkání přišlo přes čtrnáct tisíc.

„V Bernu byla tradičně výborná atmosféra, před takovou kulisou se každému hraje dobře. Byl bych moc rád, kdyby i naši fanoušci přišli v co největším počtu a vytvořili podobnou atmosféru,“ přeje si Kalous. Den před utkáním je prodáno přes pět tisíc vstupenek, ale na Spartě věří, že konečné číslo bude vyšší.

„Aktuálně očekáváme návštěvu mezi pěti až šesti tisíci. Ovšem pevně věříme, že se jedná o tak důležitý zápas a možnost nevšedního hokejového zážitku, že nás ještě další fanoušci svým příchodem na stadion těsně před utkáním příjemně překvapí,“ řekl tiskový mluvčí Tomáš Zetek.

Není pochyb o tom, že se jedná o velmi důležité utkání, které Spartě v případě úspěchu sice nevygeneruje zisky, jako kdyby do Ligy mistrů postoupila její fotbalová sestra, ale zvedne její cenu na evropském hokejovém poli a kromě sportovního úspěchu půjde o velkou prestiž.

Z kabiny Sparty jde ale cítit odhodlání. „Vyřadili jsme jeden z nejlepších finských i švédských týmů, tak teď chceme pokořit i ten švýcarský. Víme, že na to máme,“ hlásí odhodlaně Lukáš Pech. Zda se jeho slova potvrdí, to napoví až zítřejší utkání, které začíná v pražské O2 areně v 18:30.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud