25. května 2012 • 04:30

Jágr nebo Hudler? TOP 10 volných hráčů pro další sezonu NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen dny zbývají do korunovace nejnovějšího držitele Stanley Cupu. Následuje draft a od prvního července pak znovu začnou generální manažeři sestavovat týmy pro nadcházející sezonu. Kdo jsou největší esa na volném trhu podle zámořského serveru The Hockey News?



10. Olli Jokinen (Calgary)
Centr Flames zažil nejofenzivnější sezonu za poslední tři roky (23 gólů, 61 bodů). Ve svých 33 letech má stále před sebou několik slušných hokejových ročníků, pokud ale chce, aby se i nadále jeho plat pohyboval mezi 2-3 miliony, je potřeba odehrát více utkání v play off.

9. Brad Stuart (Detroit)
Letošní rok je opravdu silný na kvalitní a zkušené obránce, Stuart mezi nimi patří mezi špičku. Bek s více než 800 odehranými zápasy v NHL působí od roku 2008 v Detroitu, ale celá rodina žije v Kalifornii a čeká se, že Kanadský obránce se tedy bude snažit získat angažmá na západním pobřeží.

8. Jaromír Jágr (Philadelphia)
Budoucí člen Hokejové síně slávy trochu pohasl v sérii s New Jersey, ale jinak byl vším, co si ve Flyers přáli. Čtyřicetiletý veterán se chce do NHL v příští sezoně znovu vrátit a bude nejspíš sledovat zájem ostatních klubů. Ty mohou těžit z jeho zkušeností a přehledu.

7. Barret Jackman (St.Louis)
Nováček roku 2003 a klíčový defenzivní obránce Blues je hráčem v nejlepších letech a jeho obranné kvality budou vysoce ceněné v každém týmu, který potřebuje vylepšít hru ve svém vlastním pásmu. Jackman se může těšit na smlouvu, která mu zaručí i 4 miliony dolarů ročně.

6. Jiří Hudler (Detroit)
Těžko se dá očekávat, že by českého centra znovu zlákala ruská KHL, ale přece jen, 25 gólů jako letos ještě nikdy v zámoří nedal. Určitě si počká na nabídku, která mu zajisít aspoň 3 miliony dolarů.

Jokinen letos prožil nejlepší sezonu od ročníku 2007/2008.
Jokinen letos prožil nejlepší sezonu od ročníku 2007/2008.

5. Matt Carle (Philadelphia)
Flyers mají pod platovým stropem skutečně málo místa a to by mohl být problém. Ofenzivní obránce Carle pravidelně sbírá přes 30 bodů za sezonu a v sedmadvaceti letech bude na trhu volných hráčů velmi žádaným zbožím.

4. Alexandr Sjomin (Washington)
Je pravda, že čerstvý mistr světa si v posledních letech svou reputaci poněkud zhoršil a nikdo mu nezaplatí 6,7 milionu, které pobíral doteď. Ale každý rok se ukáže nějaký manažer, který udělá z řadového hráče hvězdu. Sjomin je navíc mladý, velmi talentovaný a dokáže dát i 40 gólů za sezonu. Možná taky podlehne finančímu vábení z KHL.

3. Dennis Wideman (Washington)
Tento bek trávil ze všech obránců Capitals průměrně nejvíce času na ledě. V devětadvaceti letech by i on měl být na vrcholu svých hokejových sil a ve Washingtonu by si tohoto produktivního beka rádi nechali. Ale prostor pod platovým stropem možná bude proti. Nové smlouvy potřebují také další klíčoví beci, Mike Green a John Carlson.

2. Zach Parise (New Jersey)
Bezpochyby nejlepší mladý útočník, který bude letos k dispozici. Parise patří týmu od počátku své kariéry, je kapitánem, pravidelně bývá nejlepším hráčem a v letošní sezoně je navíc stále ještě ve hře o Stanley Cup. Přesto se může stát, že z klubu kvůli jeho finančním potížím odejde.

1. Ryan Suter (Nashville)
Rychlý, produktivní, na ledě má přehled a zřídkakdy chybuje. Noví vlastníci klubu poskytli manažerovi Davidu Poileovi finanční prostor pro slušnou nabídku, přesto nabídkám velkých bohatých týmů jako je Philadelphia nebo Detroit, možná nebude moci konkurovat. V poslední sezoně přišlo obránci na konto 3,5 milionu dolarů. Málokdo pochybuje, že v té další to bude méně, než jednou tolik.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud