10. února 2015 • 12:08

Co se děje s Voráčkem? 10 zápasů a jediný gól. Necítím se teď dobře, říká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skoro dva měsíce seděl na čele bodování NHL, až o víkendu Jakuba Voráčka sesadil Patrick Kane z Chicaga. Ryšavý Čech ještě ten večer díky gólu bodovou přetahovanou dorovnal, přesto teď zatím zažívá nejslabší část sezony. Jeho nedělní trefa byla první po deseti zápasech. "Cítím se teď trochu víc unavený," řekla hvězda Flyers.



Sezona je dlouhá a zvládnout vysoké tempo celý rok většinou nedokáže ani ta největší hvězda. Lehčí herní krize teď přišla i na lídra Philadelphie Jakuba Voráčka. V neděli sice skóroval do prázdné brány proti Washingtonu, ale to byl jeho první gól po deseti zápasech. A v předchozích dvou duelech dokonce ani jednou nevystřelil na bránu.

"Fyzicky jsem se teď ty poslední zápasy necítil moc dobře. Občas se to takhle stává, nedokážete ze sebe dostat to, co byste si přáli," vyprávěl v sobotu před zápasem s Capitals pětadvacetiletý hokejista.

Jeho slova potvrzují i čísla. V prvních 34 zápasech sezony posbíral český reprezentant 46 bodů, což průměrně dělalo 1,35 bodu na zápas. V následujících 18 mačích pobral křídelník jen 12 bodů, což vytvořilo průměr 0,67.

"Už hodněkrát v kariéře jsem se do potíží tohoto typu dostal. Je třeba jen najít způsob, jak se té krize rychle zbavit," řekl Voráček pro NJ.com.

Kanadské bodování NHL:
1. Seguin (Dallas) - 59 bodů (29+30)
2. Kane (Chicago) - 59 bodů (26+33)
3. Voráček (Philadelphia) - 59 bodů (18+41)
4. Crosby (Pittsburgh) - 56 bodů (17+39)
5. Bäckström (Washington) - 55 bodů (16+39)

Díky snížené produkci se daleko více napnul boj o čelo kanadského bodování NHL. Voráčka o víkendu dohnali jak Patrick Kane z Chicaga, tak Tyler Seguin z Dallasu. Všichni tři teď mají 59 bodů. "Samozřejmě vím, kdo se kolem mě v tabulkách pohybuje. Ale nemůžu se soustředit na ostatní, sám dokážu ovlivnit jen svoje výkony," přiblížil své pocity Voráček.

Dalším problémém je mírně drhnoucí souhra s Claudem Girouxem. Během posledních devatenácti utkání byli tihle dva na ledě jen u jedné vstřelené branky při hře pět na pět a kouč Craig Berube už reálně zvažuje, že superduo rozdělí. "První útok teď nešlape podle představ," ví kouč.

Třeba by separace pomohla českého borce znovu nastartovat. Ročník má totiž rozjetý skvěle a reálně může uvažovat nad Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hokejistu soutěže.

Poslední Čech, který ji získal, byl Jaromír Jágr v sezoně 2000/01...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud