17. dubna 2015 • 15:31

Mrázek při premiéře v play off NHL oslnil: Byla to zábava, tvrdí

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší debut si přát nemohl. Brankář Petr Mrázek poprvé nastoupil v play off NHL a 44 zákroky pomohl Red Wings k těsnému vítězství 3:2 nad Tampou Bay. „Byla to zábava,“ řekla první hvězda zápasu.



Přitom Detroit byl prakticky celý zápas pod tlakem. Tampa svého soupeře přestřílela 44:14, ani tak nedokázala zvítězit. Největší překážkou byl právě Mrázek.

„Můžete se podívat na počet střel, ale myslím, že naše obrana odvedla dobrou práci, já střely velice dobře viděl. Tampa má dobrý ofenzivní tým a dostali nás pod tlak, to nemusí vypadat dobře, ale vyhráli jsme první zápas série a to je nejdůležitější,“ pravil český gólman.

Všichni spoluhráči na něj valili jednu poklonu za druhou stejně jako trenér Mike Babcock. Mrázkův výkon zářil i na prvním pozici na webu NHL.com, který ve slovní hříčce Mraz-zle dazzle hlásil, že ostravský rodák oslnil.

Mrázek dostal přednost před dlouholetou klubovou jedničkou Jimmym Howardem. „Jsou zápasy, ve kterých musíte vyměnit brankáře, když nehraje dobře, ale teď zvedl on nás,“ chválil Babcock.

„Byl neuvěřitelný. Našli jsme způsob, jak vyhrát. Nebylo to podle našich představ, ale vyhráli jsme,“ dodal kouč.

Mrázek se mu odvděčil procentuální úspěšností zásahů 95,7%. Pokud se však chce udržet v roli jedničky, musí tyto výkony podávat pravidelně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud