7. července 2015 • 13:18

Spasitel už je tady. McDavid v bitvě nováčků nasypal pět gólů

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude lepší než Crosby. To je věta, která občas zní v hokejovém zákulisí a míří na jedničku posledního draftu Connora McDavida. Těžko si takovou věc vůbec představovat, to je pravda. Ale mladý Kanaďan už rozdává záblesky své hokejové geniality, naposledy při bitvě nováčků v Edmontonu podpořil výhru svého týmu 8:6 hned pěti góly. A soupeře výrazně převyšoval.



Nedostatkem talentu v týmu Oilers poslední roky netrpí, výsledek to ale stejně nepřináší. Kdyby ani v sezoně následující nepostoupili do play off, mohou v kanadském týmu oslavit nehezké výročí deseti ročníků bez účasti ve vyřazovacích bojích. To by asi nikdo nechtěl. I proto se jako na spasitele dívají na čertstvě získaný hokejový supertalent.

A ten nevyadá, že by se svou rolí měl problém. Hned 7300 diváků sledovalo jeho vystoupení v bitvě proti dalším zelenáčům, kteří patří do organizace tradičního klubu. Hrálo se dvakrát 20 minut za situace 4 na 4 a jednou 7 minut to bylo 3 na 3. Během prvních dvou částí zaznamenal McDavid hattrick, v té poslední se trefil dvakrát.

"Byla to zábava a bylo vidět, že všichni kluci jsou hodně soutěživí a chtějí se ukázat. Navíc je super předvést se před tolika fanoušky," chválil si mladík.

Hokejová bitva se konala na konci šestidenního nováčkovského kempu mladých hokejistů, kterého se mimo jiné účastnil i český brankář Miroslav Svoboda. "Celé to bylo dost poučné, člověk se jen snaží nasávat informace jako houba, aby se mohl dál zlepšovat," vysvětloval McDavid, který samozřejmě zaznamenal také velký zájem města o hokej.

"Během toho týdne, co jsem tu teď strávil, jsem pochopil, co všechno tu hokej pro lidi znamená," objasňoval novinářům nasbírané informace rodák z Ontaria. "Fanoušci tady se ale rozhodě mají na co těšit, poslední dobou se tu odehrálo mnoho významných změn," připomněl příchod znalého generálního manažera Petera Chiarelliho a bývalého kouče Sharks Todda McLellana.

Většina očí přesto stejně spočine právě na McDavidovi a jeho hokejové lehkosti. Jeho góly v utkání přišly hned na začátku a pak v časech 1:45, 2:48, 3:55 a 4:45.

VIDEO: Bitva nováčků Oilers včetně gólů McDavida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud