13. října 2015 • 10:03

Krejčí září, ale Boston se pořádně trápí. Nejhorší start za 16 let!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník David Krejčí se na novou sezonu NHL připravil výborně, pěti body v úvodních třech duelech se dokonce zařadil na třetí místo kanadského bodování soutěže. Pro úspěch je ale potřeba více než jen dobré výkony několika jedinců. Boston Bruins se v úvodu ročníku trápí a na vině jsou zranění a odchody opor. Výsledkem je nejhorší start od roku 1999.



Když před sezonou zámořští experti měli tipovat, který z koučů NHL jako první dostane v příštích týdnech či měsících padáka, Claude Julien byl často zmiňovaným mužem. Proč? Především kvůli problémům v zadních řadách.

V uplynulém ročníku Bruins nuceně vyměnili Johnnyho Boychuka a na velkou část sezony přišli o zraněného Dennise Seidenberga. Zkušený Němec zatím není k dispozici ani letos, k tomu si přičtěte odchod Dougieho Hamiltona a pochroumaného Zdena Cháru...

Na nový systém si zatím nezvykl ani Matt Irwin, který v létě přišel ze San Jose. Po dvou bídných duelech, které zakončil s bilancí - 5, putoval na farmu. Dále si všimněte odchodu Milana Lucice, otřesu mozku Brada Marchanda a nových tváří Matta Beleskeyho a Jimmyho Hayese, kteří se v týmu rozkoukávají... No a krize je tady.

Bruins odstartovali ročník třemi prohrami v řadě, ve kterých inkasovali hned 16 branek. Za poslední prohru 3:6 proti červnovému finalistovi z Tampy se vinil zkušený brankář Tuukka Rask. "Nepodržel jsem tým, když to potřeboval a ve třetí třetině jsem pustil slabý gól a o zápase bylo rozhodnuto," vykládal pro Boston Globe.

I on si určitě nový ročník představoval jinak. Průměr gólů na zápas 4,76 a procentuální úspěšnost nedosahující ani hranice 85% rozhodně nejsou vizitkou třetího nejlépe placeného gólmana NHL.

Přitom Bruins na pohled nehrají tak bídně. Jen výsledky neodpovídají dění na ledě, navíc individuální chyby pak znehodnocují výkon celého mužstva. "Vůbec nevím, co k tomu říct. Šestnáct obdržených branek, to absolutně není obraz naší hry," sdělil Krejčí, jeden z mála světlých bodů klubu.

Pod Julienem se tedy začíná pomalu kývat židle, jak dlouho s přísným koučem bude ještě nový GM Don Sweeney mít trpělivost? Čas ukáže, ale nečekejte, že nejlepší trenér roku 2009 bude něco vzdávat.

"Musíme se zlepšit v obraně, ale do defenzivy se musí zapojit i naši útočníci. To byla vždycky naše silná stránka, dnes je to pravý opak," zlobil se.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud