1. ledna 2016 • 22:20

Montreal vyškolil při Winter Classic Boston, Plekanec přihrával

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tradiční novoroční utkání pod širým nebem zvané Winter Classic mělo jednoznačný průběh. Montreal v něm na Gillette Stadium ve státě Massachusetts porazil Boston 5:1. Tomáš Plekanec dvakrát asistoval.



Zápas na Gillette Stadium, kde hrají klub amerického fotbalu New England Patriots a fotbalový klub New England Revolution, sledovalo 67.246 diváků. Ty zaskočil už po 74 sekundách David Desharnais, jenž dopravil do branky Bruins puk ze vzduchu.

Hosté z Montrealu zvýšili vedení po dvou minutách druhé třetiny, kdy Paul Byron doklepl do sítě zblízka volný puk. Třetí gól přidal v závěru druhé části Brendan Gallagher a oslavil tak ideálně návrat do sestavy Canadiens po sedmnáctizápasové pauze způsobené zraněním ruky. Po Plekancově přihrávce přes šířku kluziště poslal Max Pacioretty puk před branku, kde Gallagher baseballově překonal Tuuku Raska v brance Bostonu.

Raskův protějšek Mike Condon držel naději na to, že jako první gólman v historii Winter Classic vychytá nulu, do 44. minuty. V poslední sekundě druhé části se nováček v NHL blýskl zákrokem lapačkou při šanci Ryana Spoonera, ale proti teči Matta Beleskeyho ve třetím dějství už byl bezmocný.

Boston poté ožil a tlačil se za snížením o jednu branku, ale krátkodobé vzepětí Bruins utnul po brejku a přihrávce navrátilce Gallaghera kapitán Montrealu Max Pacioretty. Také na začátku této gólové akce byl český útočník Plekanec, jenž vybojoval puk v obranném pásmu. Skóre utkání poté uzavřel půldruhé minuty před koncem svou druhou brankou Byron.

Utkání NHL Winter Classic pod otevřeným nebem ve Foxborough:

Boston - Montreal 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Branky: 22. a 59. Byron, 2. Desharnais, 38. Gallagher (Plekanec), Pacioretty (Plekanec) - 44. Beleskey. Střely na branku: 28:30. Diváci: 67.246. Hvězdy zápasu: 1. Gallagher, 2. Condon (oba Montreal), 3. Beleskey (Boston).

VIDEO: Podívejte se na bleskový úder Montrealu

Radost hokejistů Montrealu z prvního gólu letošního Winter Classic
Radost hokejistů Montrealu z prvního gólu letošního Winter Classic

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud