11. ledna 2016 • 15:34

Jágr zaujal Edmonton. Je chytřejší než my všichni, říká hráč Oilers

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Edmonton Oilers jsou týmem budoucnosti, málokdo má v sestavě takové množství talentu, jako tenhle kanadský tým. Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins, Leon Draisaitl či Jordan Eberle se ale museli sklonit před Floridou a její první útočnou formací. Tu inspiruje svými výkony Jaromír Jágr, jenž o víkendu poutal pozornost edmontonských žurnalistů.



Věkově by Jágr v kanadské šatně byl ufonem. Šediny se v tuto chvíli u Oilers nenosí, nejstarším hráčem kanadského týmu byl v neděli proti Panthers čtyřiatřicetiletý Matt Hendricks, který byl do NHL draftován až ve chvíli, kdy Jágr už na svém kontě měl deset sezon v barvách Pittsburghu. Kam až se jeho kariéra vlastně potáhne?

"Pro to nejsou žádná pravidla. K hokeji se musíte chovat tak jako ke svému vlastnímu životu, nikdy nevíte, co se stane," popisoval svou filozofii pro Edmonton Journal den předtím, než pomohl jednou brankou porazit Oilers 1:2.

VIDEO: Jágr a jeho branka proti Oilers

Co mohlo hokejové příznivce mrzet je neuskutečněné setkání Jaromíra Jágra s největším talentem posledních let Connorem McDavidem. Ten je od začátku listopadu na marodce a podle slov kouče Todda McLellana se do února nevrátí. Nestihne tedy ani druhé setkání Edmontonu s Floridou v této sezoně, které je na plánu příští pondělí. O Jágrovi ale moc dobře ví, debatoval o něm s obráncem Aaronem Ekbladem z Panthers, svým juniorským spoluhráčem z kanadské reprezentace.

"Aaron mi řekl, že v den, kdy se narodil, prý Jágr vstřelil v NHL svůj dvoustý gól. Zajímalo by mě, kolik jich měl, když jsem se narodil já," dumal McDavid, kterého dlouhodobě ze hry vyřadila zlomená klíční kost.

"Vidět hrát legendu, navíc v takové formě, je prostě úžasné. Škoda, že jsem proti němu nemohl nastoupit," litoval osmnáctiletý Kanaďan.

To český harcovník pravděpodobně nelitoval vůbec, dalši mladý a hladový krk na ledě by pro něj znamenal jen větší fušku. "Já už tyhle děcka honit nemůžu," smál se Jágr. "Počkám si, až přijdou za mnou."

O umění současného nejproduktivnějšího hrače Panthers moc dobře ale ví i střední generace, "Můj první zápas NHL, který jsem kdy viděl, byl Montreal proti Pittsburghu s Jágrem v sestavě. Bylo mi 12 let," svěřil se třicetiletý útočník Oilers Teddy Purcell.

"Pořád si říkáte, kdy už herně půjde dolu, ale vidíte to sami. Je prostě chytřejší než my všichni," kroutil hlavou Purcell. O pár hodin později byl on i jeho Oilers ještě skleslejší...

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 1. • 03:40
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
1:2
ONLINE
11. ledna
03:40
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 12:32. Letestu

Hosté: 03:22. Jágr, 07:04. Huberdau

Sestavy

Domácí: Talbot (Nilsson) – Nurse, J. Schultz, Sekera, Fayne, Davidson, Gryba – Hall, Draisaitl, Purcell – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Hendricks, Letestu, Korpikoski – Klinkhammer, Lander, Pakarinen

Hosté: Montoya (Luongo) – Campbell, Gudbranson, Kulikov, Ekblad, Mitchell, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Troheck, Smith – Pirri, Bjugstad, Shaw – Howden, MacKenzie, Knight

Rozhodčí

Leggo, Kimmerly – Wheler, Gibbons

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Návštěva

16 839 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Edmonton - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud