12. ledna 2016 • 09:04

Rvačka mezi střídačkami! Florida zakončila sérii řeží, Jágr přihlížel

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco zklamaný útočník Floridy Jaromír Jágr opouštěl trestnou lavici po vítězném gólu ve Vancouveru v prodloužení, na ledě se strhla velká mela. Pustily se do sebe obě střídačky, hráči se vraceli z šatny a své si k tomu řekli i rozzlobení trenéři. Po zápase se hráči obviňovali navzájem, strkanici načal domácí útočník Derek Dorsett, ale její původ byl prý k nalezení už v průběhu utkání, které skončilo výhrou Vancouveru 3:2 v prodloužení.



Derek Dorsett v NHL hraje svou osmou sezonu a krom ročníku 2012/13 zatím pokaždé nasbíral v sezoně minimálně tříciferný počet trestných minut. I v tuto chvíli vévodí celé soutěži se 110 minutami na kontě. Není tedy těžké uvěřit, že to byl právě tenhle kanadský útočník, který melu těsně po skončení utkání odstartoval.

Ale její počátek hledejte ještě v průběhu zápasu, jednalo se údajně o špičkování nejmenovaného hráče Panthers na adresu soupeře, které Canucks tolik namíchlo. A mířilo pravděpodobně směrem k bratrům Sedinovým. "Hráče Floridy respektujeme, ale tady překročili hranici. Měli by se nad sebou zamyslet, hlavně jeden určitý," zlobil se autor vítězného gólu Daniel Sedin, konkrétně jmenovat ale nechtěl.

VIDEO: Závěrečná rvačka mezi oběma týmy

Ten mířil po gólové oslavě ke střídačce Floridy hned za Dorsettem, jenž převyprávěl svůj příběh. "Zaslechl jsem řeči na adresu Daniela s Henrikem. Pak na nás začal Petrovic ze střídačky stříkat vodu a Montoya se po mně ohnal. Tak jsem mu to vrátil," vykládal Dorsett, jak začala šťouchaná s náhradním gólmanem Panthers.

V tu chvíli už byli na místě sudí a na led začali skákat ze střídačky také hráči soupeře. Hodně rozzuřený byl i kouč Gerard Gallant, který si na slovní výměnu názorů vybral asistenta trenéra Glena Gulutzana. "Jenže kdyby pan Gallant věděl, co za slova putovala na naši střídačku, tak by se tak nečertil," hájil se Dorsett.

Jeho jednání se ale pranic nelíbilo brankáři Robertu Luongovi, který se vracel z šatny a do rvačky se zapojil tak, že se naštvaně natáhl ze střídačky holí právě po Dorsettovi. "Měl šedesát minut na to, aby se s někým popral, tak nevím, proč se do toho pouští po zápase," kroutil hlavou brankář Floridy, který v dresu Canucks odehrál téměř osm sezon, ale s Dorsettem se tam tehdy nepotkal.

Nejjednodušeji celé téma vyřešil hlavní trenér kanadského mužstva. "Rvačka? Nebyl jsem tam a po zápase jsem se o tom s nikým nebavil," umlčel novináře. A bylo hotovo...

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 1. • 04:00
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks
3:2
ONLINE
12. ledna
04:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 25:41. Sedin, 57:22. Virtanen, 62:21. Sedin

Hosté: 01:20. Jokinen, 19:27. Huberdeau

Sestavy

Domácí: Markström (Miller) – Tanev, Edler, Biega, Weber, Bartkowski, Hutton – Burrows (A), Sedin H. (C), Sedin D. (A) – Vrbata, Horvat, Baertschi – Virtanen, Vey , Higgins – Dorsett, McCann, Prust

Hosté: Luongo (Montoya) – Gudbranson, Campbell (A), Ekblad, Kulikov, Petrovic, Mitchell (C) – Jágr, Barkov, Huberdeau – Shaw, Bjugstad, Pirri – Smith, Trocheck, Jokinen – Kampfer, MacKenzie (A), Thorton

Rozhodčí

Meier, Kimmerly – Murchison, Wheler

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

VIDEO: Sestřih utkání Vancouver - Florida

Obránce Alexander Edler musel "smeknout" před Jaromírem Jágrem
Obránce Alexander Edler musel "smeknout" před Jaromírem Jágrem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud