29. června 2016 • 13:28

Viděla syna vyhrát a zesnula. Smutný příběh maminky vítěze Stanley Cupu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený obránce Trevor Daley napsal v posledním finále Stanley Cupu dojemný příběh. Dres Pittsburghu nemohl kvůli zranění obléknout ani v jedné bitvě proti San Jose, přesto když Pens triumfovali, jemu předal kapitán Sidney Crosby jako první cenný Pohár. Věděl, že bek ho moc chtěl získat pro svou maminku, která bojovala s rakovinou. A několik dní po vysněném triumfu zákeřné nemoci podlehla.



"Během play off mi řekl, že jeho maminka si moc přeje vidět ho zdvihnout Pohár nad hlavu a já jsem na to od té doby myslel," vykládal novinářům Sidney Crosby po vítězném zápase a celkem jasně osvětlil svou volbu.

Trevor Daley v tu chvíli vypadal hodně šťastně. Aby ne, vyhrát Stanley Cup se v kariéře podaří jen vyvoleným, cesta za ním je dlouhá, bolestivá a často končí neúspěchem. Dvaatřicetiletý bek překonal s Pittsburghem všechny překážky, ale nikdy nezapomněl na dlouhý životní příběh, který ho ke sladkému konci dovedl. Na to, jak mu jeho maminka Trudy odmalička se vším pomáhala.

I poslední krok byl pro Kanaďana těžký. Daley hrál celou kariéru od roku 2003 v dresu Dallasu a s ním se ke Stanley Cupu přiblížil tak maximálně v ročníku 2007/08 kdy hráli Stars finále konference. Jinak už byl se Stars v play off pouze čtyřikrát, nikde déle než na 7 utkání.

VIDEO: Zranění Trevora Daleyho

Letošní ročník odstartoval po letním trejdu v barvách šampionů z Chicaga, ale herní systém mu neseděl a prosincový trejd do Pittsburghu byl osvobozením. V ambiciózním týmu se stal rychle oporou a mezi mladé beky vnesl klid a přehled.

Během chvíle byl po Krisi Letangovi nejvíce vytěžovaným bekem, proto jeho zlomený kotník z finále konference proti Tampě znamenal nepříjemnosti. Pro Daleyho to byl konec sezony, ale naštěstí ne konec snu.

Ten se o několik dní později stal skutečností, to když od Crosbyho přebral na ledě Stanley Cup. A splnil své mamince to největší přání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud