Zdeněk Janda
17. srpna 2016 • 07:20

Voráček s Hudlerem dřou před NHL. Tahají sáně a jezdí proti větru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se závažím v pase dělá shyby. Tahá závaží, alias saně. Simuluje jízdu na kole proti větru. Dře na ledě, na atletické dráze. Makačka, litry potu. Prostě tréninkový dril. Hokejový útočník Jakub Voráček, od nové sezony nejlépe placený český hráč v NHL, trénuje v Montrealu a prostřednictvím videa se můžete podívat. „Rozhodně se tady nenudím,“ usmívá se lídr Philadelphie, jenž zároveň sleduje i olympiádu v Riu.



Často sotva lapá po dechu. V posilovně nebo na atletické dráze si lehne na zem. Tělem projíždí bolest.

Montreal, hokejová bašta. Pro Jakuba Voráčka ale místo, kde útočník Philadelphie přes léto vstřebává drsné tréninky pod vedením Karla Svobody, bratra jeho agenta Petra, střelce zlatého gólu z Nagana.

Voráček s Hudlerem dřou před NHL. Tahají sáně a jezdí proti větru
Video se připravuje ...

„Je to tady stejné jako každý rok. Ráno posilovna, potom led. A golf,“ vzkazuje z Kanady. Drsný režim absolvuje spolu s útočníkem Jiřím Hudlerem, který naposledy působil v týmu Florida Panthers a o novém angažmá stále vyjednává. Jeho budoucí zaměstnavatel si ale může být jistý, že 32letý útočník dorazí precizně fyzicky připravený.

„S Jirkou trénujeme poctivě. Bydlíme tady ve společné domácnosti, jeho žena Hanička se o nás úžasně stará a nemůžu si to vynachválit,“ reaguje Voráček, jenž by měl být klíčovou postavou českého týmu pro zářijový Světový pohár.

Hokejista Flyers Jakub Voráček už tvrdě dře před začátkem nové sezony
Hokejista Flyers Jakub Voráček už tvrdě dře před začátkem nové sezony

A jak trénuje? Můžete se podívat na video, které pro iSport.cz pořídil dokumentarista Petr Jančárek, který přímo v Montrealu natáčí dokument o roztroušené skleróze. Tedy o zákeřném onemocnění, které postihlo Petru Klausovou, sestru hokejového útočníka. Spolu založili nadaci, která proti němu bojuje. Dokument zachycuje nejenom jejich bohulibou činnost v boji s tímto nevyléčitelným onemocněním…

„Letos ségra přiletěla s dokumentaristou Petrem Jančárkem, který točí dokument o roztroušené skleróze a naší manažerkou Terkou Typoltovou, abychom se všichni domluvili na dalších akcích nadace. Jsou tady na týden a zatím si to užíváme,“ popisuje Voráček.

V posilovně nebo na ledě to jsou ale galeje. Přesvědčte se sami.

Co Voráček říká na Krpálka?

Komu na olympiádě v Riu nejvíce fandí?

Jak přesně vypadá jeho tréninkový dril?

Jak se mu trénuje s Jiřím Hudlerem?

Více se dočtete ve středečním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud