9. května 2017 • 07:01

Washington s přehledem vyhrál v Pittsburghu, rozhodne sedmý zápas

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Washingtonu zvítězili v utkání druhého kola play off NHL na ledě Pittsburghu 5:2 a vyrovnali stav série na 3:3. Capitals, kteří prohrávali už 1:3 na zápasy, tak získali zpět výhodu domácího prostředí a o postup do konferenčního finále se v utkání číslo 7 poperou ve středu před vlastními fanoušky.



Hosté byli v pondělí od začátku utkání aktivnějším a lepším týmem. První třetinu vyhráli 11:3 na střely a od 13. minuty vedli 1:0 díky gólu T. J. Oshieho, který v přesilovce potrestal vyloučení kapitána domácích Sidneyho Crosbyho.

Druhý gól přidal ve 27. minutě André Burakovsky, jenž pak v 53. minutě zvyšoval svou druhou trefou v utkání už na 5:0 pro Washington. Teprve pak se prosadili i Penguins a dvěma góly v rozmezí 52 sekund připravili brankáře Bradena Holtbyho o čisté konto.

"Všechno přichází se sebevědomím," prohlásil Burakovsky, který skóroval i v minulém duelu, který Capitals vyhráli 4:2. Z posledních dvou zápasů tak má na kontě tři branky, zatímco v předchozím průběhu vyřazovacích bojů čekal na gól marně. "Během celého play off jsem měl spoustu šancí a teď mi to tam konečně začalo padat," radoval se dvaadvacetiletý švédský útočník.

VIDEO: Podívejte se na sestřih šestého zápasu

"Je frustrující, když máte takovou šanci ukončit sérii na domácím ledě a nepodáte vůbec dobrý výkon," litoval trenér Pittsburghu Mike Sullivan. "Nedá se nic dělat. Nevyšlo nám to. Na druhou stranu se nic nemění. Pořád potřebujeme k postupu vyhrát jeden zápas. Díky tomu, že jsme si v sérii vypracovali náskok, zůstáváme dál ve hře. A to je hlavní," snažil se hledat pozitiva brankář Marc-Andre Fleury.

A optimismus vzbuzuje i pohled do historie. V zápasech číslo 7 na hřištích soupeřů mají Penguins bilanci 5 výher a 0 porážek, včetně vítězství 6:2 v druhém kole play off v roce 2009 právě ve Washingtonu. Ve prospěch Capitals ale hovoří skutečnost, že byli po většinu série aktivnějším týmem, což dokazuje i celkový poměr střel 200:133.

"Náš cíl je samozřejmě vyhrát celou sérii a postoupit. Věděli jsme, že dnes musíme podat ten nejlepší výkon, abychom si vynutili sedmý zápas. Stát se v něm může všechno, ale jsme teď tam, kde jsme chtěli být," poznamenal útočník Nicklas Bäckström, který po 16 sekundách třetí třetiny zvyšoval na 3:0 a definitivně tak zlomil odpor Tučňáků.

Východní konference - 6. zápas:

Pittsburgh - Washington 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
Branky:
57. Guentzel, 58. Malkin - 27. a 53. Burakovsky, 13. Oshie, 41. Bäckström, 52. Carlson. Střely na branku: 18:26. Diváci: 18.594. Hvězdy zápasu: 1. Burakovsky, 2. Bäckström, 3. Oshie (všichni Washington). Stav série: 3:3

Kapitán Capitals Alex Ovechkin pálí na branku Washingtonu
Kapitán Capitals Alex Ovechkin pálí na branku Washingtonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud