17. října 2017 • 13:20

Vrána létá. Mluvil o receptu na góly i jak jeho a Ovečkina sežrali Flyers

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Pokud chceš prachy, jdi do banky. Pokud chleba, skoč si do pekařství. Pokud ale toužíš dát gól, musíš před branku." Slavnou myšlenku, kterou pustil do světa v roce 2008 po prohraném zápase s Atlantou bývalý útočník Washingtonu Brooks Laich, vzal za svou jeho „nástupce“ Jakub Vrána. V posledních dvou zápasech vstřelil z místa, kde to věru bolí, dva góly.



Vrána má na kontě v NHL už skoro třicítku zápasů (27 konkrétně), na pořádný průlom v organizaci z hlavního města USA 13. hráč draftu 2014 stále čeká. Tedy čekal, snad, po zdařeném kempu brázdí led v první formaci se superhvězdnými Rusy Alexem Ovečkinem a Jevgenijem Kuzněcovem. Lukrativnější parťáky současný kádr Capitals nenabízí.

„Je to pro mě obrovská příležitost. A mohu ukázat, jak umím hrát. Pokusím se do té lajny co nejlépe zapadnout. Hrát zrovna s těmito dvěma hráči, to je opravdu něco. Já jen doufám, že mezi námi bude ta správná chemie,“ lebedil si Vrána v rozhovoru pro klubovou televizi.

Ale zatímco jeho ruský kapitán začal sezonu osmi góly z prvních čtyř zápasů (celkem jich má na svém kontě devět a jednu asistenci), rodák z Prahy čekal na první zásah až do páteční bitvy v New Jersey (5:2). Hned o den později pak pálil do černého i proti Philadelphii (2:8). V duelu s Devils Vrána tečoval mimo dosah brankáře Schneidera střelu Devante Smith-Pellyho, na ledě Flyers zase z bezprostřední blízkosti usměrnil do sítě přihrávku Kuzněcova.

VIDEO: Podívejte se na Vránův zásah proti Devils

"Musím chodit do branky, to je jasné, trenér to po mě žádá," přiznal pro Washington Post 21letý útočník. "Když hrajeme v útočném pásmu, mám za úkol najet před brankáře a doufat, že se ke mně puk nějak odrazí. Odtud prostě padá hrozně moc gólů, sice je to tam někdy drsné, ale vyplácí se to, poslední dva duely to ukázaly," byl si svých povedených vystoupení vědom Vrána a ještě pokračoval.

VIDEO: Podívejte se na gól Jakuba Vrány do sítě Philadelphie

"Pracuji na tom i na tréninku, ještě mám ve hře v této oblasti mezery. Musím být ještě více stabilní na bruslích a agresivnější," popsal své nedostatky bývalý hráč švédského Linköpingu a mládežnický reprezentant ve všech věkových kategoriích.

Další zápas a další šance skórovat čeká na Vránu v noci z úterý na středu, kdy se Capitals představí doma v Capital One Areně proti silnému Torontu. Zda si sympatický forvard udrží místo po boku Ovečkina a Kuzněcova ale není jisté, vysoká porážka s Philadelphií kouče Barryho Trotze pořádně namíchla a první útok už v průběhu střetnutí rozdělil.

"Strašné utkání, porážka 2:8 je děsná. Girouxova lajna tu Kuzněcovovu dnes jednoduše sežrala," hlásil po utkání Trotz, který v poslední dvacetiminutovce nahradil Vránu veteránem Alexem Chiassonem, 180 centimetrů vysoký Čech dohrával s André Burakovskym a centrem Larsem Ellerem.

Trotz už v předchozích zápasech Vránu varoval, že sestavou bude točit, a ať se tím nenechá případně odradit. Po zápase s Flyers si Čecha zase zavolal do kanceláře a měl připomínky k jeho hře bez kotouče. "Je fajn, že se mnou mluví, dává mi to jistotu a klid na hraní. Dělá ze mě lepšího hráče," kvitoval trenérovu osobnost Vrána.

Jakub Vrána mířil přesně jak proti New Jersey, tak v zápase s Philadelphií
Jakub Vrána mířil přesně jak proti New Jersey, tak v zápase s Philadelphií

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud