6. listopadu 2008 • 08:30

Eliáš dotlačil New Jersey k výhře

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Patrik Eliáš přispěl ve středečním utkání NHL gólem, asistencí a proměněným nájezdem v penaltovém rozstřelu k vítězství New Jersey 4:3 nad Tampou Bay.



Náhradní brankář Devils Kevin Weekes, jenž bude zastupovat dlouhodobě zraněného Martina Brodeura, zlikvidoval v poslední sérii nájezd Václavu Prospalovi a téměř po roce se radoval z výhry.

Eliáš ve druhé třetině skóroval v přesilovce, ve třetí části asistoval u trefy Pandolfa a v rozstřelu vyrovnal na průběžných 1:1, načež Weekes dvakrát za sebou vychytal soupeře. Právě svého gólmana Eliáš pochválil.

"Každý mluví o Martyho (Brodeurově) absenci. Ale my se teď musíme zaměřit na to, co máme. Weekes odvedl v posledních dvou zápasech skvělou práci. A dnes, i když dostal gól z prvního nájezdu, zůstal stále soustředěný. To svědčí o jeho vyrovnanosti," uvedl Eliáš.

Tampu Bay v normální hrací době nezlomil vedoucí gól New Jersey, který soupeř vstřelil pět minut před koncem. "I v posledních dvou zápasech jsme dokázali zabojovat a vrátit se do zápasu. Je to známka dobrého týmu. V první a třetí třetině jsme předvedli dobrý výkon," dodal Jussi Jokinen, autor dvou branek, který ale v nájezdech na Weekese nevyzrál.

Ve svém prvním utkání v NHL dovedl brankář Steve Mason Columbus k vítězství 5:4 nad Edmontonem. Dvacetiletý nováček dostal v kleci Blue Jackets šanci po zranění brankářské jedničky Pascala Leclaira i jeho náhradníka Fredrika Norreny. "První zápas za složitých okolností. Chytal dobře," řekl na adresu mladého gólmana trenér Ken Hitchcock.

Columbus se i díky dvěma asistencím Jakuba Voráčka ujal vedení 2:0, v dalším průběhu však hostující Oilers čtyřmi brankami výsledek otočili. Na obratu se podílel gólem i Aleš Hemský, jenž na začátku třetí třetiny dostal tým do vedení 3:2.

Přesto z dobře rozehraného zápasu nevytěžili hráči Edmontonu ani bod, rozhodující gól obdrželi v předposlední minutě. "Prali jsme se o výsledek až do konce a dokázali dotlačit puk do branky," radoval se útočník Raffi Torres, jenž v souboji proti bývalým spoluhráčům zaznamenal dvě asistence.

Český obránce Ladislav Šmíd v zápase předvedl obětavý zákrok proti střele Umbergra, když zastoupil gólmana Rolosona, který byl z brankoviště venku. Chvíli poté však opustil zápas s podezřením na otřes mozku.

V Anaheimu už je pomalu zapomenut nepovedený vstup do soutěže. Zatímco v úvodních pěti zápasech Ducks zvítězili jen jednou, v následujících devíti utkáních získali 17 z 18 možných bodů. Ve středu si na svém ledě poradili se St. Louis 5:2 a o vítězství se opět nejvíce zasloužilo duo Ryan Getzlaf s Corey Perrym, kteří byli společně s Teemu Selännem vyhlášeni nejlepšími hráči NHL minulého týdne.

Perry si připsal gól a asistenci, Getzlaf měl dokonce ještě o gól více a dostal se do čela pořadí produktivity soutěže. "Tým šlape dobře a každý k tomu přispívá v odlišných oblastech," uvedl Getzlaf, který bodoval v osmi zápasech za sebou. Zaznamenal v nich šest gólů a 11 asistencí. "Funguje nám to. Musíme touto cestou pokračovat i nadále," dodal kanadský útočník.

Statistiky středečních zápasů:

New Jersey - Tampa Bay 4:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 37. Clarkson, 39. Eliáš, 56. Pandolfo (Eliáš), rozhodující nájezd Langenbrunner - 17. a 31. J. Jokinen, 57. St.Louis. Střely na branku: 38:27. Diváci: 11.619.

Columbus - Edmonton 5:4 (1:0, 1:2, 3:2)
Branky: 19. Huselius (Voráček), 23. Brassard (Voráček), 44. Umberger, 45. Modin, 59. Malhotra - 26. Cogliano, 37. Moreau, 41. Hemský, 43. Brodziak. Střely na branku: 38:26. Diváci: 11.228.

Anaheim - St.Louis 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Branky: 36. a 59. Getzlaf, 1. R. Niedermayer, 23. Selänne, 26. Perry - 4. Berglund, 24.McDonald. Střely na branku: 27:32. Diváci: 16.144.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud