16. května 2012 • 04:00

Kdo odchytá čtvrtfinále? Tipnul bych Kováře, říká Moravec

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA | Se základní skupinou se rozloučili drtivým vítězstvím nad Německem (8:1), ve čtvrtek přijde na řadu klíčové čtvrtfinále. Kdo odchytá zápas pravdy proti domácím Švédům? Situace nahrává spíš pro Jakuba Kováře, který poslední duel odseděl na tribuně.



Jakub Kovář, Jakub Štěpánek, Petr Mrázek. První jmenovaný odchytal duely s Dánskem (2:0), Norskem (4:3 s.n.), Lotyšskem (3:1), Ruskem (0:2), na Štěpánka vyšly zápasy se Švédskem (1:4), Itálií (6:0) a Německem (8:1). V posledním utkání se do branky za rozhodnutého stavu dostal i třetí gólman Petr Mrázek.

Češi ve čtvrtek nastoupí do čtvrtfinále se Švédskem (20:15). Kdo se v klíčovém duelu do branky postaví? Trenér Hadamczik jméno gólmana prozradí po středečním tréninku, ve stejnou dobu to oznámí i oběma brankářům.

„V nejistotě nejsem, ale nic nám trenér ještě neřekl. Aspoň mně osobně ne,“ uvedl Štěpánek po duelu s Němci, v němž si připsal 15 zákroků.

Zatím to vypadá, že Hadamczik spíš ukáže na budějovického Kováře. "Taky bych si tipnul, že to vyjde na něj. Ale hlavu na špalku mají trenéři, oni to musí vyřešit," prozradil bývalý reprezentant, olympijský vítěz a mistr světa David Moravec, který utkání s Německem komentoval pro iSport.cz.

Kovář odchytal na turnaji o jeden zápas navíc, předvádí výborné výkony. Špatně si ale nevede ani Jakub Štěpánek, se kterým se před šampionátem počítalo na místo jedničky.

Aleš Hemský (uprostřed) se raduje z vysokého vítězství nad Německem
Aleš Hemský (uprostřed) se raduje z vysokého vítězství nad Německem


"Štěpánka vystřídal na konci zápasu s Německem Mrázek, ale neřekl bych, že v tom hrálo roli taky to, jestli Hadamczik počítá pro čtvrtfinále právě se Štěpánkem nebo s Kovářem," myslí si Moravec.

Držitele zlaté medaile z olympiády v Naganu překvapil slabý výkon Němců. Ty už před Hadamczikovou partou z ledu vynetli dvanáctigólovým přídělem Norové.

"Jindy Němci brání zuby nehty, tentokrát byli odevzdaní, místy jsem je nepoznával. Ale dalo se to čekat, zdecimovala je nálož od Norska, bylo vidět, že už to zabalili, byl to jejich poslední zápas," hodnotil Moravec osmigólové vítěství Čechů.    

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud