9. května 2013 • 21:40

Propadák! Slováci prohráli s Lotyšskem, hattrickem je sťal Darzinš

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen čeští hokejisté si na mistrovství světa zkomplikovali situaci. Slováci překvapivě padli s Lotyšskem 3:5, když první gól dostali už v 15. vteřině. Hattrickem pak dílo zkázy dovršil Lauris Darzinš a situace ve skupině B ještě bude pořádně zamotaná...



Obhájci stříbra vedení českým koučem Vladimírem Vůjtkem třikrát inkasovali již v průběhu první třetiny, kterou prohráli 1:3, a zkomplikovali si tak boj o postup do čtvrtfinále. Lotyši, kteří byli do dnešního zápasu jediným účastníkem turnaje bez bodového zisku, své naděje naproti tomu oživili.

Začátek duelu byl hodně divoký, neboť již v čase 1:23 nemohl ani jeden z gólmanů pomýšlet na vychytání čistého konta. Skóre otevřel po pouhých 15 vteřinách Cipulis. Radost Lotyšů z teprve pátého gólu na šampionátu trvala ale jen velmi krátce, neboť Záborský potvrdil svou herní pohodu na turnaji a střelou bez přípravy pokořil Gudlevskise. V další šanci neuspěl Miklík.

Přesně po 13 odehraných minutách dostali Lotyši příležitost strhnout vedení opět na svoji stranu a Darzinš po technickém prohřešku Mezeie nabídnuté trestné střílení perfektně využil. Nedlouho poté se Slováci museli bránit přes minutu pouze ve třech proti pěti a přestože nepříjemné chvilky ustáli, klasickou početní výhodu už poté využil Girgensons.

Od druhého dějství zaujal pozici ve slovenském brankovišti Janus místo Stani. V polovině zápasu čelili loňští poražení finalisté další téměř minutové přesilovce soupeře pět na tři, v níž Janus vychytal Cipulise. Ve 37. minutě sice snížil Surový, jenže chvilku poté Darzinš přihrával před branku a bránící Ďaloga si nešťastně o tyč srazil puk do vlastní sítě. Konstrukce branky stála vzápětí v cestě za úspěchem Ölveckému.

Jestliže do třetí části vstupovali Slováci s odhodláním nepříznivý duel zvrátit, dostal jejich plán už po 25 sekundách pořádnou trhlinu, když úspěšně dorážející Darzinš završil hattrick. Ve 48. minutě mohli snížit Bližňák a Kopecký, jenže neuspěli. Překonat znovu Gudlevskise se povedlo až v poslední minutě opět Surovému, ale na obrat bylo již hodně pozdě.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 5. • 19:20
Slovensko
Slovensko
3:5
ONLINE
9. května
19:20
Lotyšsko
Lotyšsko
Góly

Domácí: 01:23. Záborský, 36:09. Surový, 59:39. Surový

Hosté: 00:15. Cipulis, 13:00. Darzinš, 17:24. Girgensons, 38:49. Darzinš, 40:25. Darzinš

Sestavy

Domácí: Staňa (21. Janus) – Mezei, Sekera, Ďaloga, Sersen, Vydarený, Jurčina, Mihálik – Bližňák, Kopecký (A), Radivojevič (A) – Stümpel, Šatan (C), Hudáček L. – Kukumberg, Miklík, Záborský – Daňo, Bartek, Surový, Ölvecký

Hosté: Gudlevskis (Masalskis) – Sotnieks, Redlihs (A), Freibergs, Kulda, Jass, Andersons, Pavlovs – Sprukts (A), Darzinš (C), Cipulis – Dzerinš, Girgensons, Indrašis – Kenins, Berzinš, Jekimovs – Stals, Sirokovs, Jass

Rozhodčí

Vinnerborg (SWE), Zalaski (CAN) – Blumel (CZE), Jonannes (SWE)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinki, Finsko

Zápas jsme sledovali ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud